SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Dincolo de cortină. Acasă la actorii păpuşari – (FOTO, VIDEO)

4 februarie, 2016 Autor: Mirela Urușciuc

SOCIALMulți dintre noi au copilărit fără gadgeturi. Nu am avut tablete pe care să privim desene animate. Lumea care ne exploata neatinsele culmi ale imaginaţiei aparţinea teatrului. În speranţa de a reînvia această frumoasă tradiţie, echipa PROMOTIME a mers în culisele teatrului de păpuşi. Azi veţi vedea "Licurici"-ul într-o altă haină, una "de casă".

În spatele păpuşilor stau nişte oameni cu un suflet mare. Indiferent de vârstă, aceştia cred în rolul personajelor pe care le interpretează, iar fiecare replică vine din copilului din ei. Spectacolul din spatele paravanului e cu totul diferit de ceea ce se vede din sală. Culisele deschid uşile altei vieţi, unde cunoaştem şi cotidianul din actori.

Păpuşarii ne-au mărturisit cum învie nişte obiecte neînsufleţite, aşa încât cei mici să nu-şi rupă ochii de la ei. E o muncă grea, vă asigurăm. Am văzut-o cu ochii noştri.

Atmosfera teatrului este una de vis. Toate-s parcă rupte din poveste. Camera în care dorm păpuşile are o încărcătură energetică aparte, de parcă fiecare dintre ele au pe buze povestea-şi nespusă.

 

 

Comentarii