SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Doi adolescenți, împătimiți de „Pokemon Go”, au fost atacați

19 iulie, 2016 Autor: Daniela Babici Sursa: www.agerpres.ro


„Pokemon Go”, jocul care a înnebunit şi a pus pe jar toată populația, aduce daune printre tineri. Doi adolescenți, care jucau în mașina lor, au fost țintele unui atac cu armă, după ce un proprietar din Florida a crezut că aceștia sunt hoți, scrie BBC News în ediția electronică.

Bărbatul, care i-a auzit pe cei doi în timp ce se întrebau dacă au reușit „să ia ceva”, a tras în direcția mașinii lor, pentru că aceștia au refuzat să oprească când le-a cerut acest lucru. Niciunul din cei doi adolescenți nu a fost rănit.

Poliția din statul Florida a folosit prilejul pentru a transmite tinerilor și părinților lor câteva reguli privind practicarea în siguranță a acestui joc. Autoritățile au indicat că au primit solicitarea de la părinții unuia dintre adolescenți. Tinerii nu au realizat în prima fază că se trage asupra lor, ci au crezut că proprietarul vrea doar să îi sperie.

 

Polițiștii au sfătuit tinerii ca, atunci când joacă „Pokemon Go”, să nu intre pe proprietăți private, să nu conducă mașini sau să se dea cu skateboard-ul. De asemenea, să fie atenți ce alte aplicații mobile instalează pentru că acestea pot accesa datele personale ale utilizatorului telefonului respectiv sub pretinsa îmbunătățire a experienței de a juca.

Potrivit SimilarWeb, utilizatorii de smartphone petrec acum mai mult timp jucând „Pokemon Go” decât pe rețelele de socializare Snapchat și Instagram sau pe serviciul de mesagerie mobilă WhatsApp.

Comentarii