SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Doi tineri moldoveni, găsiți înecați în râul Prut de către salvatorii români – (FOTO)

8 august, 2017 Autor: Alexandru Rufanda Sursa: ziaruldeiasi.ro Foto: ziaruldeiasi.ro

SOCIALEste vorba de doi tineri de 20 şi 21 de ani din Ungheni. Anchetatorii iau în calcul varianta înecului. Cel mai probabil, al doilea tânăr s-a înecat în timp ce încerca salvarea celuilalt.

Cele două corpuri găsite duminică dimineaţă în râul Prut sunt cadavrele a doi tineri din Republica Moldova. Corpurile au fost găsite pe rând, primul fiind observat de către un pescar român, care a anunţat auto­rităţile. La faţa locului au venit poliţiştii de frontieră şi apoi crimi­naliştii ieşeni, pentru identificarea acestora. Cei doi tineri morţi erau îmbrăcaţi numai în chiloţi şi, din pri­mele cercetări, nu aveau semne de violenţă, ceea ce i-a dus pe poliţişti la ipoteza unui înec produs în mod accidental. Autorităţile au crezut iniţial că sunt localnici din satele de pe malul românesc al Prutului, însă nicio persoană nu a fost dată dispărută zilele trecute, scrie Ziarul de Iasi.

 

„În data de 6 august, la ora 05.50, echipajele din cadrul Inspec­toratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi au intervenit în localitatea Bran, comuna Golăieşti, judeţul Iaşi, pentru executarea unei misiuni de căutare şi salvare a două persoane înecate în râul Prut. Victimele au fost scoase din râul Prut şi s-a declarat decesul acestora. Cazul a fost preluat spre cercetare de către organele abi­litate“, a precizat Silvia Bolohan, din cadrul Poliţiei Iaşi. Ieri, poliţiştii ieşeni au primit date din Republica Moldova: cei doi tineri înecaţi sunt dintr-un sat din Republica Moldova, au vârsta de 21 şi 22 de ani, şi au plecat de la domiciliu pe data de 4 august, adică vineri.

 

Corpurile vor fi repatriate în Republica Moldova. Potrivit specialiştilor în operaţiuni de salvare din apă, adesea se întâmplă că cineva care vrea să salveze pe altcineva de la înec să sfârşească tot înecat, dacă nu are o minimă experienţă în astfel de operaţiuni. Asta pentru că primul înecat se va agăţa cu disperare de trupul celuilalt, în timpul încercării de salvare, uneori şi ce-a de-a doua persoană înecându-se din cauza „luptei“ efective dintre cei doi. Salvarea de la înec se face de regulă prinzând victima de păr, sau chiar lovind-o pentru a o anihila fizic, dacă altă variantă de imobilizare nu este posibilă.

Comentarii