SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Donald Trump acuzat de vinderea secretelor de stat ruşilor

16 mai, 2017 Autor: Alexandru Rufanda Foto: politico.com

RECOMANDAMCasa Albă este acuzată de "jocuri de cuvinte cu înţeles dublu" după ce Donald Trump a fost învinuit că ar oferi reprezentanţilor diplomaţiei ruse informaţii cu griful "strict secret".

Без названия

 

Aceste acuzaţii vin după ce Donald Trump a avut o întâlnire cu repezentanţi ai diplomaţiei ruse în Cabinetul Oval de la Casa Albă. Totul a pornit după ce Washington Post a publicat un material în care se spune că preşedintele american ar fi oferit informaţii cu caracterul „strict secret” ministrului de externe rus şi ambasadorului Rusiei, în contextul unei discuţii cu privire la teoria conform căreia Statul Islamic ar putea folosi laptopurile în calitate de arme la bordul avioanelor.

Consilierul de stat pentru securitatea naţională, McMaster, a declarat că materialul este un fals de la un capăt la altul, menţionând că el însuşi a fost în încăpere în timpul întâlnirii dintre oficiali. Reporterul de la Washington Post, care a scris materialul cu pricina, Greg Miller, insistă totuşi pe autenticitatea informaţiei, în acelaşi timp neputând să ofere detalii cu privire la sursă. Experţii susţin că unicul fundament al materialului lui Miller, îl constituie pozele de la întâlnirea ministrului de extrene rus, Serghei Lavrov, ambasadorul Rusiei la Washington, Serghei Kisliak şi preşedintele american Donald Trump. De altfel ruşii au publicat pozele de la întâlnirea din Cabinetul Oval, pe site-ul Kremlinului, fără a fi prevenit autorităţile americane, fapt ce l-a nemulţumit pe Trump. În acele poze, Trump apare zâmbind larg, într-o manieră degajată, fapt ce contravine totalmente atitudinii oficial abordate faţă de diplomaţia rusească.

Amintim că anume Washington Post în anii „70 a pornit scandalul Watergate, printr-o serie de materiale publicate, fapt ce a dus la căderea lui Richard Nixon.

Comentarii