SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Doru Petruți: ,,Nu cred că trebuie să începi cu un salariu mic”

7 aprilie, 2015 Autor: Daniela Timofti Foto: Arhiva personală


A venit în Moldova acum zece ani, însă nici nu s-a gândit că ar putea rămâne aici. În viitor, Doru Petruți se vede tot în Moldova, alături de familie (băiețelul Darius și soția Elena), prieteni, dar și compania pe care a încercat să o dezvolte.

 

Acum câțiva ani ați venit în Moldova cu scopul să închideți firma la care astăzi sunteți director. Cât de greu a fost drumul până aici?

Nu ştiu. Nu vreau să mă gândesc la asta. Dacă aş face-o, probabil m-aş opri imediat din ceea ce fac şi aş pleca din ţară. De mic copil, am ales întotdeauna lucrurile grele, complexe, ce de obicei nu plăceau celorlalți.

Ce va determinat să investiți într-o afacere, care la prima vedere nu avea șanse de progres?

Chiar dacă sunt un manager împotriva curentului, neaplicînd orice principii aşa-zis universal valabile, în ceea ce priveşte calculul investițional am fost extrem de atent şi inspirat. Drept dovadă, am mai mult de 10 ani aici, iar compania unde lucrez s-a dezvoltat şi se dezvoltă, chiar şi peste aşteptările mele de la acea vreme.

 Ce reprezintă Institutul de Marketing și Sondaje (IMAS) pentru dvs.?

O poveste! O poveste de viaţă personală şi profesională. Este, în primul rând, o şcoală. O şcoală ce te învaţă să măsori, să gândești, să simţi, să trăieşti. Pentru mine nu a fost niciodată un serviciu. Când va fi prima zi în care să spun ,,mă duc la serviciu”, atunci va fi prima zi când voi face altceva.

Ați refuzat vreodată vreun proiect din motive politice?

Am refuzat şi proiecte cu caracter comercial, nu doar politic. Şi vom face întotdeauna asta când ni se va cere să manipulăm unele date în interesul beneficiarului.

Ce puteți spune despre tinerii care absolvesc facultățile și își caută de lucru? Acceptă să înceapă de la un salariu mic?

Nu pot face astfel de generalizări, despre toţi cei care absolvesc şi îşi caută de lucru. Personal, nu cred că trebuie să începi cu un salariu mic. Mie îmi plac foarte mulţi cei care au pretenţii financiare mari şi ele sunt acoperite de competenţe. Nu am, însă, prea des ocazia să mă întâlnesc cu astfel de cazuri.

Peste zece ani vă vedeți în Moldova?

În Moldova este soţia mea, copilul meu, Darius şi IMAS. Sunt un om fericit şi împlinit. Am ajuns ,,acasă”. Sper ca peste 10 ani să am toate cele de mai sus şi încă multe altele – în Moldova.

 

Comentarii