SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Două mașini de epocă ale Parlamentului vor fi expuse în Curtea Muzeului Național de Istorie

19 mai, 2017 Autor: Dan Maxim

EVENIMENTEÎn acest an, în premieră, Legislativul va organiza acțiuni dedicate Zilei Parlamentului Republicii Moldova.

Primul activitate va fi organizată la ”Noaptea Europeană a Muzeelor”. Două mașini de epocă ale Parlamentului vor fi expuse publicului în curtea Muzeului Național de Istorie a Moldovei. Ulterior, acestea vor fi transportate în scuarul din fața clădirii Parlamentului.

De Ziua Parlamentului, adică la data de 23 mai, vor fi organizate trei ateliere de lucru la care s-au înscris deja peste 80 de tineri. -dezbaterea unui proiect de lege
-simularea unui exercițiu de vot
-discuții despre egalitatea de șanse

După asta, tinerii vor merge în sala de ședințe plenare, unde vor participa la o sesiune de întrebări-răspunsuri cu Președintele Parlamentului Andrian Candu.

Tot atunci, va fi lansată o expoziție cu ocazia inaugurării muzeului Parlamentului. Printre exponatele care se regăsesc în muzeu sunt documente istorice, fotografii și cadouri protocolare, primite de deputați de-a lungul anilor. În aceeași zi, cei mai talentați elevi ai Liceului republican de muzică ”Ciprian Porumbescu” vor primi bursele Președintelui Parlamentului.

La 23 mai 1991, în conformitate cu Hotărârea Sovietului Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti de legislatura a XII-a, fosta republică unională, RSSM, este redenumită în Republica Moldova, iar Sovietul Suprem devine primul Parlament al Republicii Moldova.

Comentarii