SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Două partide au anunțat că boicotează referendumul cu privire la demiterea lui Dorin Chirtoacă

2 octombrie, 2017 Autor: Mihaela Sorocean Sursa: radiochisinau.md Foto: radiochisinau.md
ddbd8021cba9a20f0251a0548534429f

POLITICĂPartidul Unității Naționale condus de Anatol Șalaru și Partidul Acțiune și Solidaritate, condus de Maia Sandu, au anunțat că boicotează referendumul cu privire la demiterea lui Dorin Chirtoacă. PUN și-a făcut publică intenția printr-un comunicat de presă, în timp ce Maia Sandu a făcut anunțul într-un interviu pentru Ziarul „Timpul”.

Partidul Unității Naționale menționează că a decis boicotarea referendumului de demitere a primarului Dorin Chirtoacă în urma unei analize la nivel de partid. „Partidul Unității Naționale îndeamnă partidele pro-europene și societatea civilă să nu participe la acest referendum care ar pune Chișinăul la dispoziția lui Igor Dodon și PSRM”, se spune în comunicatul citat.

O poziție similară a fost enunțată și de liderul PAS, Maia Sandu, potrivit căreia alegerile pentru funcția de primar general ar trebui să se desfășoare de o manieră legală și nu prin jocuri politice. „Decizia biroului nostru național a fost să nu participăm la acest referendum. După noi, este un joc al tandemului Plahotniuc-Dodon, în care nu avem motive să intrăm”, a declarat Maia Sandu.

Amintim că prin decizia CMC s-a decis organizarea unui plebiscit în care locuitorii Capitalei să voteze pentru demiterea primarului Dorin Chirtoacă. Acesta urmează să aibă loc pe 19 noiembrie. Anterior și PL a îndemnat atât cetățenii, cât și forțele politice proeuropene, să boicoteze acest referendum.

Tags

Comentarii