SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Două partide au anunțat că boicotează referendumul cu privire la demiterea lui Dorin Chirtoacă

2 octombrie, 2017 Autor: Mihaela Sorocean Sursa: radiochisinau.md Foto: radiochisinau.md

POLITICĂPartidul Unității Naționale condus de Anatol Șalaru și Partidul Acțiune și Solidaritate, condus de Maia Sandu, au anunțat că boicotează referendumul cu privire la demiterea lui Dorin Chirtoacă. PUN și-a făcut publică intenția printr-un comunicat de presă, în timp ce Maia Sandu a făcut anunțul într-un interviu pentru Ziarul „Timpul”.

Partidul Unității Naționale menționează că a decis boicotarea referendumului de demitere a primarului Dorin Chirtoacă în urma unei analize la nivel de partid. „Partidul Unității Naționale îndeamnă partidele pro-europene și societatea civilă să nu participe la acest referendum care ar pune Chișinăul la dispoziția lui Igor Dodon și PSRM”, se spune în comunicatul citat.

O poziție similară a fost enunțată și de liderul PAS, Maia Sandu, potrivit căreia alegerile pentru funcția de primar general ar trebui să se desfășoare de o manieră legală și nu prin jocuri politice. „Decizia biroului nostru național a fost să nu participăm la acest referendum. După noi, este un joc al tandemului Plahotniuc-Dodon, în care nu avem motive să intrăm”, a declarat Maia Sandu.

Amintim că prin decizia CMC s-a decis organizarea unui plebiscit în care locuitorii Capitalei să voteze pentru demiterea primarului Dorin Chirtoacă. Acesta urmează să aibă loc pe 19 noiembrie. Anterior și PL a îndemnat atât cetățenii, cât și forțele politice proeuropene, să boicoteze acest referendum.

Tags

Comentarii