SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Drochia: Bătută și abuzată sexual de către frații mai mari

18 februarie, 2018 Autor: Natalia Acciu Sursa: canal2.md Foto: google.com

SOCIALRăsturnare de situaţie în cazul minorei din raionul Drochia plasată într-o casă de tip familial. Șeful Direcției Asistență Socială spune că fata era bătută și abuzată sexual în familia biologică de către frații mai mari, iar despre acest lucru el va anunţa procurorii. Tatăl minorilor neagă aceste acuzaţii.

În aprilie 2017, specialiştii de la Direcţia Asistenţă Socială din Drochia au efectuat un examen psihologic al fetei. În document se spune că aceasta nu era hrănită şi spălată la timp şi că a fost abuzată.

Când am citit acest raport am rămas șocat. Pe lângă faptul că tot timpul a fost în familia dată abuzată fizic și din partea tatălui și a fraților, au mai fost și tentative de molestare sexuală din partea fraților mai mari”, a spus șeful Direcției Asistență Socială din Drochia, Tudor Golban.

Tudor Golban mai spune că Alexandr Streliuc a refuzat să-i dea numele său fetiței la naştere şi a recunoscut-o doar când a fost judecat pentru omor din imprudenţă. Bărbatul în vârstă de 67 de ani a fost acuzat că nu i-a permis mamei fetiţei să înnopteze in casă, iar ulterior femeia a decedat.

„Dumnealui și-a recunoscut paternalitatea tocmai în 2016 și nu în 2012 atunci când s-a născut copila.E clar că era în process de judecată și dacă sunt copii minor pedeapsa e mai ușoară”, a spus șeful Direcției Asistență Socială din Drochia, Tudor Golban.

Alexandr Streliuc neagă aceste informaţii, dar recunoaşte că în acea perioadă deseori consuma alcool.

„Soția a născut, trebuie să fac actele, dar nu am cum. Ce să fac? Zic, Ninca, scrie pe numele tău, după aceea eu îmi voi face buletinul şi noi o vom trece pe numele meu. A trecut timp, sincer să fiu, am început să beau, să beau şi aşa a mers şi au trecut patru ani”, a spus tatăl fetei, Alexandr Strelciuc.

„Despre aceeași hărțuială sexuală despre care ei vorbesc, asta se califică ca fiind o infracțiune față de un minor. În momentul în care tu ai identificat o asemena infracțiune legea te obligă ca să anunți procurorul în termen de 24 de ore. Ei nu au făcut acest lucru”, a spus avocatul, Violina Munteanu.

Psihologii spun că în perioada anchetei ar fi mai bine ca minora să se afle în casa de tip familial.

„În caz că ei au considerat că în familia unde era fata, mediul era în așa mod unde era traumatizant, probabil că mai bine vremelnic, pentru o perioadă fata să fie îndepărtată, dar paralel să se lucreze și cu fata și cu tata și cu frați ca să înțeleagă unde sunt neajunsurile”

Fata de cinci ani a fost plasată într-o casă de tip familial din raionul Drochia în toamna anului 2016. Asistenţii sociali şi-au motivat decizia prin faptul că minora nu are parte de condiţii decente de trai. Tatăl copilei se află în proces de judecată cu autoritățile locale și dorește să o întoarcă în familie.

Comentarii