SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

E de origine armeană, dar schimbă muzica de la noi. Afina Madoian despre noul clip

5 iulie, 2015 Autor: Ana Creascov


În anul 2014 ne-a reprezentat țara la concursul internațional de karaoke, unde s-a clasat pe treapta a VI-a. Rezultatul remarcabil i-a dat aripi și a început o carieră în sfera muzicii. Astfel, la doar 17 ani, și-a lansat primul videoclip, a participat la X Factor (România), unde a cucerit publicul cu vocea sa, chiar de nu a ajuns în finală. Afina Madoian este tânăra de origine armeană care vrea să schimbe industria muzicii din Moldova. Recent a lansat videoclipul pentru noua sa piesă - "The Rise", care este o combinație dintre trap și stil oriental. Chiar dacă noi nu ne-am fi gândit să le unim vreodată, Afina ne demonstrează că acestea formează un cuplu armonios, exact ca Yin și Yang. A crescut pe muzică orientală, susține tânăra artistă, aceasta răscolindu-i sufletul de fiecare dată.

Cui aparține ideea acestei melodii?

Ideea melodiei îmi aparține mie și lui Alexander Catana. De la prima întîlnire am înțeles că ghidurile noastre muzicale sunt foarte apropiate, așadar inspirația a venit foarte repede.

De ce s-a făcut această combinație dintre trap și oriental?

În primul rând, am decis să experimentăm prin combinația dată, din curiozitate, iar în al doilea rând, sper foarte  mult că această piesă va reuși să ridice industria muzicală autohtonă la un nou nivel.

Cum este să le interpretezi la un loc?

Nu este greu deloc, mi se pare o combinație ideală, deoarece îmi place enorm atât trap-ul, care este popular acum, cât și muzica orientală, pe care o ascult de mic copil, eu fiind de origine armeană.

Cum a reacționat publicul la apariția produsului? Care a fost reacția colegilor tăi, artiști?

Este ceva nou pentru Moldova. Întotdeauna încerc să experimentez, iar aceste experimente implică, inevitabil, niște riscuri. Pentru mine, critica constructivă e mai importantă decât laudele.  Aceasta mă îndeamnă să lucrez mai mult și să mă perfecționez. Cu toate acestea, până acum am primit doar feedback-uri pozitive. Nu doar publicul nostru a reacționat la noul produs muzical, ci și publicul din România, cărora le sunt foarte recunoscătoare. Părinții și prietenii mei sunt cei care mă susțin și îmi dau aripi în tot ceea ce fac. Interpreții Max Fall, Samir Loghin și Max Zavidea, Nicollette și Viorel Grecu sunt cei care nu doar mă sprijină în lumea muzicală, ci și se implică activ in ceea ce fac. În acest sens le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la realizarea acestei piese.

Clipul pentru piesă este la fel de origininal, cum a fost realizat?

În mare parte, ideea acestui clip îmi aparține. Eu m-am implicat în scenografie, tot eu mi-am ales costumația, multe detalii au fost create de  brandul autohton  Kheops, care îmi place enorm. Filmările au avut loc în Chișinău și au durat câteva zile. Echipa MfilmProduction este cea care a dat o formă ideii mele și a ieșit acest produs, original, în viziunea mea.

 

Trebuie să înveți careva reguli sau figuri pentru a dansa pe ritmuri trap sau sunt doar niște mișcări haotice?

Acesta este dansul sufletului. În primul rând îți dansează spiritul, iar mișcările fizice reprezintă zbuciumul lui.

Care este visul tău mare?

Visul meu e să cuceresc culmi înalte în muzică. Astfel voi reuși să-mi fac părinții mândri de fiica lor. Vreau ca dânșii să nu cunoască tristețea sau neajunsul, de aceea voi lupta pentru a le putea oferi părinților mei o viață cu mai puține griji.

Comentarii