SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

„Ecouri”-un film experimental din creația lui Cassavetes (FOTO)

23 ianuarie, 2015 Autor: Doina Calcea


„Ecouri” reprezintă povestea unei femei pe nume Dana, care îl întâlnește pe Alex, dar din cauza viciilor, cuplul se confruntă cu probleme, iar finalul este unul neașteptat. Scurtmetrajul de 17 minute este rezultatul unui master class în regie, imagine și actorie, elaborat în cadrul laboratorului „ALTERNATIVE CINEMA”, din Chișinău de regizorul Dumitru Grosei.

 

Scenariu și producător Dumitru Grosei: Inițial filmul a apărut ca un master class în ceea de actorie de film, limbaj cinematografic. Ca material didactic, am vrut să folosesc filmografia cineastului american, John Cassavetes – părintele filmul independent. Cassavetes este un regizor dramatic până în măduva spinării și eu sunt un autor dramatic.

 

Distribuție, Dana Ciobanu: Atunci când prezinți personajul, cauți tangențe cu propria ta persoană.  Filmele lui Cassavetes încearcă să oglindească lucrurile pe care vrem să le ascundem, nu le recunoaștem, eu în mine am aceste lucruri, iar filmele lui m-au făcut să fiu mai sinceră cu mine. Mi-a fost dificil, deoarece în film ești mult mai limitat în creație, trebuie să trăiești momentul, ca să fii credibil, iar datorită lui Gheorghe Grâu, Dumitru Grosei și partenerului meu cred că mi-a reușit. Am absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, dar nu am avut niciodată posibilitatea să facem film, în academie nu se pune accent pe asta, chiar dacă în diplomă e notat ”actor teatru și film”, de aceea cred că acum Alternativ Cinema va avea un succes printre tineri, este o școală absolut a profesiei.

 

Distribuție, Alexandru Rusu: Nu mi-am pus ca și sarcină să găsesc tangențe comune, pur și simplu am fost în fața unui fapt, am construit un personaj care îmi era interesant și pe care doream să-l realizez într-o producție cinematografică.

 

Regia Dumitru Tacaci, Cristian Madan, Călin Laur: Se numește „Ecouri” din perspectiva amintirilor femeii din rolul principal, care își aduce aminte de problemele din relația eșuată și încearcă să treacă peste ele, o altă versiune, acest video sunt ecourile lui Cassavetes.

 

Director imagine, Yaroslavna. Am făcut trecerea de la foto la video și am făcut toate etapele unui film de la pre-producție, producție și post-producție, ceea ce e cel mai important pentru mine, pentru că până la participarea în cadrul Alternativ Cinema puneam accentul pe producție, acum mi-am dat seama că pre-producția scoate filmul în evidență.

 

Consilier actorie, Gheorghe Grâu. Experiența s-a soldat cu un rezultat. Mă bucur că am avut posibilitatea de a colabora și de a împărtăși experiența cu actorii.

Comentarii