SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Ei și-au urmat visul, chiar dacă acesta este interzis prin lege

22 aprilie, 2015 Autor: Ana Creascov Sursa: earthporm.com


Faimoasa Piramidă din Giza este cea mai veche dintre Cele Șapte Minuni ale Lumii și este singura care s-a păstrat intactă. Acest fapt se datorează securității avansate la care este supusă construcția, iar asta nu a reprezentat impediment pentru fotograful rus Vadim Makhorov, care a încălcat legea și a ajuns în vârful piramidei, cu aparatul în mână.

 

Cinci ore le-a luat celor trei ( fotograful și încă doi prieteni de-ai săi) să se ascundă de garda înarmată, ce înconjura piramida, până a găsi momentul potrivit să urce cei 138 de metri. În timpul ascensiunii, tinerii ambițioși au descoperit mai multe inscripții și mesaje, în diferite limbi, ceea ce denotă că nu ei au fost primii care au explorat minunea.

Ajunși în vârful piramidei, frica de a fi prinși tot nu i-a lăsat, pentru că de se întâmpla nefericirea, cei trei ar fi riscat de la unu, la trei ani de închisoare.

 

Delincvenții, dacă am putea să le spunem astfel, sunt înzestrați, în esență, cu mult bun simț. Scrisoare care a ajuns mai târziu la CNN, au dovedit acest lucru. „Dintotdeauna am fost atras de Egipt. De când mă țin minte, mi-a dorit să ajung în vârful Piramidei lui Cheops. Intenția noastră nu a fost de a insulta pe cineva, noi, pur și simplu, ne-am urmat visul.” – declarații semnate de către Makhorov.

 

Imaginile pe care le-au captat cei trei prieteni rebeli sunt, cu adevărat, fascinante, greu ar fi să nu-i ierți, a fost o încălcare de lege ce a dat roade. Iar acesta nu este un imbold pentru ceilalți să le repete acțiunea, pentru că, haideți să gândim logic, dacă toți doritorii ar fi urcat piramida, aceasta nu ar fi arătat, astăzi, la fel.

 

Comentarii