SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Eleganță accesibilă! Interviu cu Alex Ciobanu, tânărul care îmbracă doar femei – (FOTO)

26 noiembrie, 2015 Autor: Cristina Gorea


Articole vestimentare actuale, surprinzătoare şi confortabile pentru femei puternice - asta și-a propus Alex să facă. Motivează femeile să-și etaleze latura seducătoare cu ajutorul fustelor midi, cusute chiar de el, cu o croială impecabilă şi un material de calitate. Din interviul ce urmează, aflați ce l-a motivat pe Alex să manevreze o mașină de cusut, și de ce fuste pentru femei și nu pantaloni pentru bărbați.

 

De unde a pornit aceasta ocupație”?

Am pornit sa creez fuste midi din nevoia de a-mi umple cumva timpul liber pe care îl aveam din plin, nu m-am gândit niciodată că o eventuală pasiune poate fi și profitabilă.

Detaliile la care ești atent atunci când  creezi o fusta midi?

Sunt atent la stofă, am grijă la țesătura fustei, designul și culoarea. Detalii importante care oferă anumite avantaje fustei midi, și anume de a fi purtată cu tocuri, cizme sau balerini, cu toate astea rămâne elegantă și absolut feminină. Fustele midi dau celei care o poarto un look retro, care este în prezent un trend.

 

Cine te inspiră?

Mă inspiră femeia, firavă și plină de contraste. Mă inspiră articole vestimentare pe care le observ în treacăt, fotografii și tot ce înseamnă artă  vizuală.

Ce materiale folosești?

Încerc  să folosesc stofe naturale și să evit materialele mai puțin calitative. Vreau să ofer femeilor nu doar o simplă fustă, ci confortul și esteticul la un loc.

Câte articole ai deja create si câte dintre ele le-ai vândut ?

Am creat până acum aproximativ 60 de fuste, o cifră nu foarte impunătoare, însă scopul meu este să împânzesc Chișinăul cu fuste midi. Femeile  trebuie să le poarte și să fie deosebite, la serviciu sau la o plimbare cu prietenele.

Cine a fost prima femeie care a îmbrăcat o fustă marca Alex Ciobanu?

Prima femeie care a purtat o fusta creată de mine este prietena mea cea mai bună, într-un fel sau altul ea a fost o doză de motivație în toată povestea asta. Pentru ea am început să cos fuste midi.

 

De ce haine pentru femei dar nu pentru bărbați?

Hainele pentru bărbați încă nu mă inspiră. Poate încă nu am găsit  un ceva anume, nu este exclus însă ca în viitor să cos și haine pentru bărbați.

Care  este cel mai scump articol vestimentar pe care l-ai creat?

Cea mai scumpă fustă a costat 700 lei. Totuși nu vreau să exagerez cu prețurile, nu sunt designer și nici mare creator. Prețurile variază, sunt accesibile.

 

Cât timp dedici zilnic pentru a da viață stofei?

Petrec mult timp în fața mașinei de cusut, dacă nu-mi iese din prima cum vreau, lucrez până obțin rezultatul dorit. Pe lângă timp, investesc răbdare și imaginație.  Dar  îmi place ceea ce fac, primesc și eu doza mea de satisfacție din asta și chiar dacă obosesc este o oboseală plăcută.

 Urmează să lansezi un nou brand sau te limitezi  doar la un hobby?

Lansarea unui brand înseamnă investiție, un show-room și o echipă mare în spate. Eu deocamdată nu sunt gata să fac acest pas. Vreau ca lucrurile să evolueze de la sine, între timp  încerc să cos și rochii, vor fi gata după ce revin din vacanță. Tot atunci le voi scoate și în vânzare. Am să experimentez și cu stofă din Israel, în rest, vedem ce ne aduce anul 2016.

Comentarii