SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh din Marea Britanie

13 septembrie, 2015 Autor: Dan Maxim Sursa: observator.tv


Începând cu data de 9 septembrie 2015, Regina Elisabeta a II-a este cel mai longeviv monarh al Regatului Unit.

Cu 63 de ani şi 216 zile pe tronul britanic, ea a depăşit-o pe stră-străbunica ei, Regina Victoria, cea care a deţinut până acum recordul de domnie. La 89 de ani, regina Elisabeta a doua pare mai hotărâtă ca niciodată să conducă Regatul Unit cu o mână de fier. Totuşi, multe voci susţin că vârsta înaintată ar trebui să o determine să abdice.

„Acest eveniment a atras atât de mult atenția presei și a stârnit un uriaș interes public. Cred că este un adevărat marker al popularității ei ca individ, dar și al popularității familiei regale”, a declarat Deirdre Murphy, curator al palatelor regale britanice

 

Pregătit de o viață să-i ia locul mamei sale într-o bună zi, prințul Charles nu a reușit încă să o egaleze în privința popularității. Un sondaj realizat în luna aprilie arată că Elisabeta a doua se bucură de susținerea a 77 la sută dintre supuși, față de doar jumătate, în cazul prințului Charles.

„Mulți, inclusiv dumneavoastră, doamnă prim-ministru, au remarcat că această zi are și o altă semnificație, deși nu este una la care am aspirat. În mod inevitabil, o viață lungă este marcată de multe pietre de hotar, iar viața mea nu a făcut excepție”, a susținut regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Comentarii