SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Eugen Doibani te îndeamnă să vizitezi Muntenegru – (FOTO)

17 mai, 2016 Autor: Daniela Babici Foto: arhivă personală
13180831_10209914009550860_1662547830_n

JURNAL DE CĂLĂTORIEMuntenegru este considerată ţara munţilor întunecaţi şi a apelor albastre. Pe lângă peisajele uimitoare, Muntenegru oferă și o gamă variată de atracții turistice. Interpretul Eugen Doibani a reușit să trăiască experiența superbă de a vizita această țară de basm, iar noi l-am convins să ne ofere detalii despre această călătorie.

Ce ne poți spune despre destinația aleasă?

Destinația aleasă recent, în vara anului 2015, a fost Muntenegru. Este o zonă muntoasă, foarte acceptabilă din punct de vedere al temperaturilor și umidității, are locații foarte cinematice, distanțe relativ scurte dintr-un punct de interes spre altul, are autostrăzi cu limite ridicate de viteză.

Ce bucate și băuturi tradiționale ai gustat acolo?

Am gustat din bucatele specifice zonei de lângă Marea Adriatică, pentru că acolo a fost cazarea și e vorba despre tot felul de făinoase, pizza sau clătite cu fructe de mare. Tradiția felului întâi nu e atât de variată, așa încât se consumă doar ciorbă de vită cu un gust relativ neutru. Aș putea spune că nu e cea mai variată bucătărie, e vorba despre o tratare specifică a pâinii, cărnii, brânzei, vinului. Nimic nu se compară cu sarmalele, ciorba și piftia mamei, nici nu pun alte bucate pe talerul celălalt al cântarului.

13184836_10209914013790966_2046907493_o

De ce ai ales anume această destinație?

Nu am fost eu cu alegerea, dar bănuiesc că cele mai importante criterii au fost muntele și marea, poziția geografică ce permite accesul cu automobilul și un drum cu auto stop.

Ce poți să ne spui referitor la prețuri (cazare, restaurante, haine, alte forme de agrement) ?

Prețurile în zonele turistice sunt în euro și sunt mari pentru alimentare, servicii, șezlong, parcări, băuturi, cluburi. Nu e la fel de scumpă și cazarea, care are prețuri suficient de loiale, dar se compensează din celelalte ne-economii.

Ce zone ne recomanzi să vizităm, în mod special?

Recomand vizitarea lacului din Parcul Național din Durmitor, pentru că apa are o culoare extrem de atrăgătoare, exact ca și un paradis maritim dintr-un film. Recomand și Canionul râului Tara, insula privată Sveti Stefan, lacul Biograd, orășelul marinarilor Perast din Golful Kotor, zona orașului Budva, pentru odihna de la plajă.

 

Comentarii