SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

EXCLUSIV Interpreta Stephany, într-un interviu pentru PROMOTIME: „Dacă ți-e frică să pierzi, nu meriți să fii învingător”

19 martie, 2016 Autor: Doina Calcea
poza (48 of 159)


Stephany este o fata simplă, dar cu niște țeluri bine definite. Îi place ceea ce face, iar muzica o definește. Este elevă la școala cu profil teatral, iar la 16 ani se poate lăuda cu un contract cu casa de discuri Red Clover și cu trei single-uri. Recent a lansat piesa "Un nou început" care beneficiază și de un videoclip cu peste 200.000 de vizualizări în 2 zile.

Care e motto-ul după care îți ghidezi viața?

Motto-ul care îmi dă încredere să accept provocări, să înving temeri și să merg mai departe este: „Dacă ți-e frică să pierzi, nu meriți să fii învingător!”. Pe scurt, trebuie să lupți indiferent de obstacole, pentru că înfrângerile te vor face mai târziu să apreciezi adevăratul succes.

De unde provine numele scenic Stephany și ce semnifică acesta?

Numele de scena are o poveste destul de interesantă. Când m-am vopsit roșcată, colegii au început să mă strige Ștefania, pentru că li se parea că seamăn cu un personaj din desene care avea acest nume, iar numele meu de familie este Ștefan și așa mi-a venit ideea de „Stephany”.

poza (99 of 159)

Cum a început cariera ta în muzică?

Drumul meu în muzică a început la vârsta de 6 ani, când făceam meditații la limba engleză. Învățam cântecele cu formulele de salut. Profesoara și-a dat seama de talentul meu când m-a auzit cântandu-le și m-a îndrumat spre un profesor de canto. Abia pe la 8 ani am început să particip la concursuri muzicale și am continuat cu ele până acum 2 ani. Am avut un an de pauză în clasa a 8-a, deoarece aveam de susținut examenul național, iar în iarna anului următor, intrând pe site-ul mai multor case de producție, am trimis un demo și la Red Clover. În scurt timp a început colaborarea cu această echipă minunată și iată-mă în prezent!

Îți mai amintești primul tău concert? Cum a fost? Ce emoții aveai?

Oh, Doamne! Primul meu concert l-am avut pe la 7 ani. Aveam emoții extrem de mari pentru că nu știam cum va reacționa publicul la o mogâldeață care venea să interpreteze niște melodii, ce aveau în titlul lor cuvinte legate de mâncare, cum ar fi „Cireașa de pe tort” sau „Pizza”. Eram stresată și îmi era teamă să nu râdă cineva de mine. Deși am fost strigată o lungă perioadă de timp „Cireșica” și „Pizza”, sau „Fata cu pizza”, reprezentația mea a fost bună și publicul m-a aplaudat, iar asta e tot ce contează!

poza (136 of 159)

Ce ți-ai cumpărat din primul onorariu?

Din primul onorariu, nu îmi mai amintesc ce mi-am cumpărat, spre rușinea mea, dar, pentru că de mică îmi plăceau hainele și pantofii, voi presupune că asta mi-am luat.

Am observat că ai un tatuaj. Ce semnifică acesta?

Deocamdată, am un singur tatuaj, pe brațul stâng, în capetele lui sunt bătăile inimii, iar restul sunt semnele de play, pauză, stop, rewind și fast forward. Cred că vă dați seama de prima semnificație, și anume că am muzica în sânge, dar am ales aceste simboluri pentru că mă și definesc. Am învățat în timp că trebuie să dau „play” vieții, viselor și aspirațiilor mele, să știu să pun „pauză” și să trăiesc momentul. Să nu trec nepăsătoare prin viață; să pun „stop” tuturor lucrurilor ce nu îmi fac bine, „rewind” amintirilor și „fast forward” atunci când muncesc și trebuie să trag tare să ajung unde îmi propun.

Ce muzică și artiști asculţi în timpul liber?

Muzica pe care o ascult depinde doar de starea de moment. Nu pot spune că ascult un gen anume, pentru că de multe ori îmi place să le amestec. Artiștii pe care îi ascult variază de la Beyonce, până la Nane, spre exemplu. În ultima vreme, am ascultat foarte mult rap. Pot spune că mă simt gangsta’? Haha!

poza (142 of 159)

Cu ce te ocupi când nu faci muzica?

Când nu fac muzică, mă ocup cu școala, actoria, iar când nu sunt nici la școală, îmi place foarte mult să petrec timpul cu familia și prietenii. Îmi place să merg la biliard, să văd seriale, filme, să citesc, iar o plăcere vinovată, dacă îi pot spune așa, este că îmi place să mă joc LOL.

Cum a evoluat stilul tău vestimentar de-a lungul timpului?

Stilul meu vestimentar a evoluat foarte mult față de cum mă îmbrăcam acum câțiva ani, dar asta cred că este ceva normal. Odată cu adolescența, la fete intervine și simțul modei. Mă uit la pozele de când eram mai mică și când văd combinațiile de haine/culori/materiale, îmi vine să râd, dar sunt bucuroasă că acum fac alegeri mult mai bune!

Ce stil abordezi în afară scenei?

Stilul meu este unul cât se poate de lejer, în majoritatea timpului. Jeanșii, puloverele largi și adidașii rezultă ținuta perfectă pentru mine. Bineînțeles că ador să port și tocuri, rochițe și fustițe și să mă simt feminină, dar când am treabă sau trebuie să ajung în mai multe locuri, las tocurile și rochițele de o parte pentru mai târziu și optez pentru ceva lejer, care să nu îmi îngreuneze situația.

Povestește-mi despre noua ta piesă “Un nou început”! Care e mesajul piesei?

„Un nou început” este o piesă profundă. În piesă este vorba despre o poveste de dragoste, care s-a sfârșit din cauza neînțelegerilor. E exemplul cuplului: unul dă și celălalt doar ia, în cazul ăsta, iubire. Cel care s-a săturat să ofere se retrage și își dă seama că e timpul să meargă mai departe spre „un nou început”. Este o piesă la care am lucrat cu drag, genul de piesă care transmite emoții și te face să îți placă de la prima ascultare.

Ce urmează pe plan muzical?

Pe plan muzical o să urmeze probabil și o colaborare pentru urmatoarea piesă, o să apară și cover-uri, să sperăm că și concertele! De obicei, nu îmi place să mă gândesc prea departe și îmi place să las lucrurile să vină de la sine.

Comentarii