SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Extensiile de păr: un nou look sau o procedură periculoasă pentru păr?

7 noiembrie, 2014 Autor: Daniela Timofti


Multe dintre vedetele care apar în lumina reflectoarelor apelează la unele șiretlicuri pentru a arăta cât mai bine. Unul dintre aceste secrete ale frumuseții sunt extensiile de păr.

Pe lângă faptul că îți transformă un părul în unul mult mai bogat și frumos, extensiile arată și natural. Ele sunt de toate lungimile, culorile și formele pe care le poate avea un păr.

Unele din avantajele acestora sunt un look nou și rapid, indiferent de lungimea părului, îți poți schimba formele, culorile și lungimea firelor, fără ca părul propriu să fie deteriorat și toate astea fără vreo deosebire dintre părul tău și extensii.

Dar trebuie să știi că aceste șuvițe au și unele dezavantaje – aplicarea cu un lipici specific, care poate provoca alergie scalpului. În unele cazuri se înlocuiește lipiciul cu silicon, însă acesta duce la deteriorarea firului de păr. Alt dezavantaj este că, dacă renunți la extensii, trebuie să-ți tai o mare parte din păr, pentru ca acesta să se regenereze. Și nu mai puțin important și destul de neplăcut este faptul că extensiile de păr sunt costisitoare și doar un coafor specializat ți le poate îngriji.

De reținut este faptul că aplicarea extensiilor este interzisă persoanelor care au părul fragil, care au probleme hormonale sau sunt însărcinate.

Dacă te-ai decis să folosești extensiile de păr, îți sugerăm să apelezi la cele din păr natural de origine indiană (pentru părul închis la culoare: brunet sau șaten închis) sau cel rusesc (pentru părul bond și roșcat), iar rația de păr să fie de grad 4 (să aibă consistență pe toată lungimea extensiilor). Extensiile se aplică doar în cazul în care părul tău este mai lung de 10-12 cm de la rădăcina firului de păr, însă, deja depinde și de tunsoarea pe care o ai.

La Chișinău prețurile extensiilor de păr variază de la 250 euro până la 500 de euro, în dependență de marca, lungimea și forma acestora.

În ultimul timp a intrat în vogă tot mai mult extensiile din pene. Puteți opta la ele în cazul în care vă doriți o schimbare fără să supuneți părul dvs la lipire sau vopsire. Majoritatea extensiilor de acest tip sunt fabricate din pene de cocoşi, struţi şi fazani. Culorile disponibile diferă de la natural până la toate nuanțele posibile.

Pe cât de frumoase sunt extensiile de păr, pe atât de mult timp trebuie acordat pentru a el îngriji. Trebuie să reții că extensiile se spală și se usucă cu mare atenție, trebuie să folosești perie din păr natural, dar și un șampon cât mai nutritiv.

 

 

Comentarii