SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Facebook introduce un nou buton. „Downvote” ce posibilități ne va oferi noua funcție

12 februarie, 2018 Autor: Doinița Babalic Sursa: yoda.ro Foto: realitatea.md

TEHNOLOGIICompania americană Facebook a confirmat că testează în prezent o funcţie prin care utilizatorii îşi pot exprima dezacordul cu privire la anumite comentarii.

Deşi reprezintă cea mai apropiată funcţie de un „dislike”, opţiune cerută de mulţi ani de un număr mare de utilizatori, butonul prin care utilizatorii îşi pot exprima dezaprobarea este valabil doar pentru comentarii, nu şi pentru postările normale.

Conducerea rețelei sociale va introduce un nou buton, downvote, care este deja testat în Statele Unite, la 5% dintre utilizatorii Android.

Prin acest buton, utilizatorii vor putea marca anumite comentarii pe care le consideră nepotrivite, care apar pe paginile publice.

Noul buton va ajuta reprezentanții Facebook să observe care sunt mesajele care îi deranjează pe alții. Va fi practic un feedback dat de utilizatori pentru comentariilor care apar pe paginile publice.

Opțiunea nu va fi însă disponibilă și pentru grupuri sau paginile de fani (de tipul public figure).

Butonul va ajuta inclusiv la marcarea unor mesaje cu calificativul „fake news”, pentru că utilizatorul poate menționa ce anume l-a deranjat. Astfel, va putea nota dacă respectivul comentariu este ofensator, off topic sau induce în eroare cititorul.

Comentariul care va fi marcat cu downvote nu va dispărea, dar va fi ascuns pentru utilizatorul care i-a dat această opțiune.

Nimeni nu va putea vedea câte acțiuni „downvote” au fost înregistrate pe un comentariu, pentru că acestea nu vor fi publice.

Conducerea Facebook spune că butonul nu este mult-așteptatul „dislike”, pe care încă îl are în vedere, ci va semăna cu un buton similar de la Reddit.

Comentarii