SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Facebook și Apple încurajează congelarea ovulelor salariatelor

16 octombrie, 2014 Autor: Anastasia Taburceanu Sursa: lefigaro.fr


Facebook și Apple fac apel la angajatele care vor să doneze ovule pentru a se concentra exclusiv pe carieră.

Facebook și Apple le propune angajatelor să își pună pe pauză ceasul biologic. Cele două societăți gigante din Silicon Valley vor include în asigurarea medicală cheltuielile care vizează donarea de ovule. Această tehnică vizează femeile care vor să își înghețe ovulele, pentru a-și amâna sarcina.

Potrivit NBC News, cei doi giganți vor acoperi cheltuielile acestei proceduri, care costă 20 mii de dolari. Ajutorul oferit pentru congelarea ovulelor este propus oficial prin câteva barouri de avocatură. Astfel, Apple și Facebook vor fi primele mari întreprinderi care subvenționează aceste practici.

Ambele companii, care angajează doi bărbați la o femeie, are ca obiectiv de a atrage femei talentate în universul high-tech, puternic masculinizat, unde femeile cu greu își pot construi o carieră. Ambele întreprinderi speră ca prin asemenea modalități, femeile angajate pot să se concentreze mai mult asupra evoluției profesionale în momentele cele mai strategice, și anume la vârsta de 30 de ani, o vârstă la care majoritatea femeilor se gândesc să fondeze cât mai repede o familie. Congelarea ovocitelor este percepută ca un instrument pentru a egaliza șansele profesionale în acest sector.

Unii comentatori, însă, estimează că subvenționarea acestei practici trimite mesaje negative către femeile cărora le este imposibil să se reconcilieze cu maternitatea și evoluția profesională.

Medicii susțin că o eventuală congelare a ovulelor nu garantează o sarcină 100%.

Comentarii