SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Factorii care influențează gustul mâncării

27 aprilie, 2015 Autor: Felicia Macaleț Sursa: femside.com


Gustul mâncării este influențat, într-o mare măsură, de mărimea, culoarea și chiar de greutatea tacâmurilor pe care le folosiți. Explicația oferită de specialiști este că mintea umană judecă aroma mâncării încă dinainte de a o gusta efectiv.

 

Iată care sunt factorii care influențează definitiv gustul mâncării.

  • Tacâmurile

Veți simți un gust mai dulce al iaurtului, dacă acesta va fi consumat dintr-o lingură albă. De asemenea, și brânza va fi mai sărată, dacă o veți gusta cu un cuțit în locul unei furcullițe

  • Muzica

Cercetătorii au folosit pentru experiment două alimente diferite: ciocolata, produs asociat cu emoțiile, și ardeiul gras, care nu are nicio legătură cu emoțiile. Apoi au rugat 99 de voluntari să le consume în timp ce ascultau, pe rând, patru genuri de muzică: jazz, muzică clasică, rock și hip-hop. La final, participanții au evaluat gustul fiecărui aliment. Rezultatele au arătat că ciocolata a avut gustul cel mai bun, atunci când a fost consumată pe un fundal de muzică jazz. În cazul ardeiului gras nu au fost observate astfel de efecte. De asemenea, nu au fost observate efecte, privind transformarea gustului alimentelor atunci când acestea au fost consumate pe ritmuri de rock sau muzică clasică, scrie Daily Mail.

  • Culoare

Dacă beți cafea dintr-o ceaşcă albastră, aceasta va avea un gust mai dulce, decât dacă este băută dintr-o ceaşcă albă sau transparentă.

  • Emoțiile

Un studiu din 1998 a ajuns la concluzia că sub factori de stres, organismul percepe mâncarea mai puţin dulce şi mai mult amară.

Comentarii