SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Faliment pentru Yellow Cab Co – (FOTO)

3 mai, 2016 Autor: Daniela Babici Foto: staticflickr.com

AUTOPrimul taxi galben din New York a apărut oficial în anul 1912, având un tarif de 50 cenți pe milă.  Într-un timp record  a fost fondat  cea mai populară formă de transport public modern „Yellow Cab Co” de către americanul John Hertz în anul  1915, în Chicago, statul Illinois din SUA.

Hertz a vândut o parte a companiei „Yellow Cab Co„ celor de la General Motors în 1925, iar în anul 1996 a fost preluată de Patton Corrigan, care, la rândul său a vândut-o în 2005 lui Michael Levine, un operator de taxi la a treia generație din New York City. Grupul Levine / Corrigan a achiziționat, de asemenea, Checker Taxi din Chicago, pentru a reuni cele două companii, însă în ianuarie 2016, Compania Yellow Cab din Chicago a depus actele pentru faliment. Conform legendei, culoarea  „galbenă”, a fost selectată de John Hertz ca urmare a unui studiu de la Universitatea din Chicago, care a indicat că galbenul este o culoare impersonală și mai ușor de observat într-un loc aglomerat.

 

Taxi-uri galbene mai pot fi întâlnite pe străzile din  Albania, Egipt (în Alexandria), Filipine, Germania, India, Indonezia, România, Rusia, Suedia, Ungaria, Taiwan, Thailanda, Uruguay.
În Republica Moldova nici una din cele 31 de companiile de taximetrie  nu au un design patentat. În urma unor interogări am aflat că tinerii din țară și-ar dori ca taxi-urile să aibă o nuanță de verde pentru a calma șoferii în trafic.

 

Comentarii