SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Femeile moderne pot să detecteze cancerul mamar cu ajutorul unei aplicaţii de telefon

1 octombrie, 2014 Autor: Olga Rusu


Femeile care doresc să afle mai multe despre sănătatea sânilor, pot să descarce de astăzi pe telefonul mobil aplicaţia gratuită Check Yourself, cu ajutorul căreia pot fi depistate primele simptome de cancer mamar. Prin campania October Rose, asociaţia franceză, Keep a Breast, aduce mai aproape consultul medical de femeia modernă.

Potrivit acestora, aplicaţia conţine video cu sfaturile experţilor care le învaţă autopalparea corectă a sânilor în faţa oglinzii. Pentru aceasta, Check Yourself prezintă cinci gesturi importante care trebuie repetate în fiecare lună. Aplicaţia este gratuită şi disponibilă pe Apple Store şi Android, iar metodele de învăţare iau câteva minute.

Aplicaţia programează automat alarmele pentru următoarea autopalpare. Repetarea gesturilor este importantă pentru că, spun experţii, corpul unei femei este într-o schimbare permanentă, iar 40% din cazurile de cancer mamar au fost auto-detectate.

Pentru campania October Rose, asociaţia merge mai departe, lansând hashtag-ul #CheckYourSelfie. Ideea acestui hashtag este de a face o poză cu trei degete pe piept. De ce trei degete? Pentru că este exact numărul necesar pentru a se autopalpa corect.

Mesajul asociaţiei este de a crea un conținut viral care ar virusa spaţiul virtual şi de a sensibiliza cât mai multe femei posibil.

Comentarii