SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Ferrari 488 GTB: Ce specificații va avea noul model FOTO

9 februarie, 2015 Autor: Sabina Roibu Sursa: topgear.com Foto: topgear.com


Fiind anunțat câteva zile mai devreme, modelul ”secret” de la scuderia italiană a fost expus publicului larg. Cum se și preconiza, acesta reprezintă următoarea modificație a modelului 458 Italia.

Într-o oarecare măsură, modelul nou a suferit atât de multe schimbări, încât ar fi mai potrivit să fie poziționat ca un model nou. Pe lângă exterior, modelul a beneficiat de un motor de timp nou și în final – altă denumire – 488 GTB. Debutul acesteia va avea loc în cadrul expoziției auto de la Geneva.

Designul noului coupe de Ferrari este inspirat din modelul 308 GTB, produs în mijlocul anilor 70, la o analiză mai minuțioasă, elementele comune pot fi găsite ușor.  Evident, noul model a preluat și câteva elemente de la predecisorul său 458 Italia, însă acest moment de combinație a elementelor din două modele legendare nicidecum crează senzația de o ciorbă rusească – ”soleanca”, ci din contra, ne propune un platou cu bucate alese, fine, italiene.

Printre diferențele apărute la noul 488 GTB se numără gabaritele mărite cu câțiva mm (lățimea devenind 1952 mm și lungimea 4568 mm), aerodinamică mai performantă și (dim păcate)  greutate mai mare.

De menționat că cele mai mari schimbări au fost executate la motor. Noua capodoperă italiană a fost dotată cu un motor de 3,9 l, twin turbo, ce se laudă cu 670 c.p. și (uimitoarele) 760 Nm. Prima 100 de km/h bolidul o atinge exact in 3 secunde, iar a doua în doar 8,3. Viteza maximală a furiei constituie 330 km/h.

Ca deobicei, italienii impresionează prin creațiile sale automobilistice, îmbinând perfect forma, stilul, puterea, (din păcate însă, nu și claitatea).

 

 

 

 

 

Comentarii