SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Festivalul de la Berlin vs cel de la Cannes

7 februarie, 2015 Autor: Daniela Timofti Sursa: mediafax.ro Foto: wikipedia.org


Cea de-a 65-a ediţie a Berlinalei a început în această săptămână la Berlin, iar 19 filme vor concura pentru a câștiga trofeul "Ursul de Aur".

Site-ul 20minutes.fr a evaluat asemănările dintre marele evenimente cinematografice: Cannes și Berlinala și a constat că ultimul este mult mai interesant. Motivele sunt multe, însă cel mai important este că trofeul are forma unui urs, care nu este doar emblema orașului, dar și animalul preferat al copiilor din Germania.

  • La festivalul din Berlin, proiecţiile sunt deschise pentru public.

Spectatorii pot vedea filmele înscrise în competiție, ba mai mult, chiar le pot comenta.

  • Filmele sunt bune şi simpatice.

Anul acesta s-au înscris 19 lungmetraje. Printre acestea, se remarcă ,,Taxi”, un film al iranianului Jafar Panahi, ,,Journal d’une femme de chambre” de Werner Herzog, dar și ,,Knight of Cups”. Nu găseşti ceva mai bun nici măcar la Cannes, spun jurnaliştii de la 20minutes.fr.

  • Serialele TV sunt onorate.

Festivalul Berlinala este considerat al treilea cel mai mare din lume, dar a devenit primul eveniment de profit care s-a înzestrat cu o secţiune dedicată în întregime serialelor de televiziune.  Încă din  2013, spectatorii de la Berlin au avut ocazia să vadă primele două episoade din serialul ,,Top of the Lake”, regizată de Jane Campion.

  • O întreagă secţiune celebrează arta culinară.

Deja de 10 ani, o secţiunea întreagă a festivalului este dedicată artelor culinare ,,Culinary cinema”, ce include un program de scurtmetraje, lungmetraje şi documentare, selecţionate de doi activişti ai curentului ,,slow food”. Plus că în fiecare seară, filmul de la ora 20.00 este însoțit de o cină preparată de un maestru bucătar de renume.

Cea de-a 65-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin se desfăşoară în perioada 5 – 15 februarie.

Comentarii