SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Festivalul Internațional „Mărțișor” din SUA, la ediție jubiliară – (VIDEO)

10 martie, 2017 Autor: ADMIN
martisor-2014

DIVERTISMENTÎn acest an Festivalul Internațional „Mărțișor” celebrează cinci ani de la lansare pe tărâmul american. Fondatorii acestui eveniment care a luat amploare sunt Vasile Morosanu – Artist al Poporului din RM și George Kulya – Președintele Dream Olympic Foundation SUA au pregătit cu această ocazie un program deosebit cu participarea artiștilor de la noi din țară.

Pe scenă vor evolua Vasile Moroșanu, Sergiu Ciuhrii, Ghenadie Moroșanu, Cebotari Dora, Andreea Bragă și alții. De asemenea, nu vor lipsi nici oameni de artă din diasporă. Este vorba de coregrafii Gheorghe Arabadji și Vasile Munteanu, Artiști ai Poporului, Nicolai Prisacaru Acordionist, Artist Emerit și alții.

„Aflat la cea de-a cincea ediție, festivalul va demara la trei martie, în premieră, în Castelul di Amorossa și va continua pe parcursul lunii martie în mai multe orașe din SUA”, a declarat Vasile Moroșanu:
„Când a fost invitat la eveniment, mă gândeam că o să fie plictisitor și că o să plec după jumătate de oră din sală. M-am înșelat însă, este de departe cel mai minutat festival etnic la care am participat”, a menționat Dario Sattui, proprietarul castelului.

 

 

Organizatorii menționeză că scopul festivalului este promovarea imaginii țării și a tradițiilor noastre seculare, dar și de a consolida relațiile culturale dintre cele două țări.

An de an festivalul adună mii de spectatori, atât moldovenii dar și alte naționalități. Pe lângă muzica bună, cei prezenți la eveniment se vor delecta cu bucate tradiționale și vor primi în dar câte un mărțișor, simbolul primăverii în sud-estul Europei. Și la această ediție va fi lansată o expoziție de tablouri pictate de artiși de la noi din țară, precum și una de mărțișoare.

Festivalul Internațional “Mărțișor” este organizat de către asociația obștească “Perlele Moldovei” condusă de artistul poporului Vasile Moroșanu, în parteneriat cu fundația americană “Olympic Foundation” condusă de George Kulya, moldovean originar din Reni, Ucraina. Festivalul „Mărțișor” în SUA a fost lansat în primăvara anului 2013.

Comentarii