SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

„Fiecare poate opri violenţa”: Trupa Brio Sonores spune stop violenței

23 noiembrie, 2015 Autor: Doina Calcea


Campania socială „16 zile de activism împotriva violenţei în bază de gen” debutează la 25 noiembrie 2015, la Chişinău, în cadrul unui eveniment organizat de Coaliţia Naţională „Viaţa fără violenţă în familie”, la Shopping MallDova . Programul muzical „Fiecare poate opri violenţa” începe la ora 18.00 şi este susţinut de trupa de băieți „Brio Sonores”.

Campania naţională „16 zile de activism împotriva violenţei în bază de gen”, va fi lansată la 25 noiembrie şi se va încheie la 10 decembrie, de Ziua Internaţională a Drepturilor Omului.

Timp de 16 zile, programul va include mai multe acţiuni de sensibilizare, flash mob-uri, spot promoţional şi aliniază numeroşi parteneri naţionali şi internaţionali, mass-media într-o voce comună de TOLERANŢĂ ZERO împotriva violenţei faţă de femei.

Potrivi statisticilor, fiecare a 4-a femeie din Republica Moldova a suferit de o formă a violenței pe parcursul vieții, iar violenţa în familie este încă un fenomen în creştere în ţară.

Coaliția națională „Viața fără violență în familie” este o platformă socială, care cuprinde 18 organizații non-guvernamentale și instituții publice din Republica Moldova, care prestează servicii de asistență și protecție pentru victimele violenței în familie. Secretariatul Coaliţiei este deţinut în prezent de Centrul de Drept al Femeilor.

Comentarii