SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Fii mai mult decât un turist! Alege SMART travelling şi descoperă Europa LOW COST

27 septembrie, 2018 Autor: Dan Maxim
imagini-de-toamna-fruze-aramii-in-padure-800x400

STIL DE VIATAToamna asta meriţi un city-break! Noi ţi-am pregătit câteve destinații de zbor şi recomandări de top, pentru un buget restrâns, cu poftă de călătorie! Dacă îţi place aventura şi eşti isteţ, trebuie să fi învăţat că cea mai potrivită perioadă pentru un mini concediu este începutul toamnei – timpul perfect să descoperi Europa în adevărata ei splendoare. E un obicei nou pentru călătorii care ştiu să facă smart travelling. Cu alte cuvinte, să aleagă destinaţii de top, să ajungă acolo cu zboruri ieftine şi să găsească cele mai rentabile locuri de cazare.

În sfârşit, praful şi agitaţia s-au potolit pe străzile celor mai vizitate destinaţii după o vară toridă şi aglomerată, iar acum e momentul perfect să profiţi de “calmul după furtună”.

paris

Paris

Nu puteam începe topul decât cu o destinaţie plină de culori şi gusturi, contopite într-unul din cele mai sclipitoare şi vibrante oraşe din lume. Cu un booking făcut din timp pentru o cazare decentă prin AirBnB şi biletul de avion fără escală, îţi poţi organiza o mică vacanţă fără multe planificări şi cu un buget redus, în doar câteva ore. În culisele faimoaselor bulevarduri şi locuri supra-vizitate, toamna, aici găseşti liniştea deplină printre stradele, marketuri, în spatele blocurilor, după faţade istorice şi cafenele ascunse. Dacă ştii să apreciezi micile detalii, sigur vei învăţa să te camuflezi în peisaj.

 

amsterdam

Amsterdam

La doar câteva ore distanţă cu maşină, dar mult mai accesibil cu avionul, Amsterdam îţi dă senzaţia unei metropole, dar în acelaşi timp este un oraş pe care îl poţi parcurge cu bicicleta mai repede decât crezi, şi n-ai avea cum să te plictiseşti aici, nici dacă insişti. E plin de frontoane, străduţe pavate care te invită la plimbări şi o arhitectură care îţi dă impresia că te afli într-un sătuc medieval, mai degrabă decât într-o Capitală europeană. Această destinaţie îţi oferă combinaţia perfectă dintre istorie, cultură şi aerul contemporan, rebel şi tineresc.

 

londra

Londra

Poţi număra pe degete marile oraşe cosmopolitane ale lumii, iar Londra cade mereu undeva în top 3, în special la capitolul accesbilitate şi preţ scăzut pentru un bilet de avion din orice altă Capitală, în această perioadă. Cu o infrastructură colosală, o arhitectură seculară nemaiîntâlnită, dar în acelaşi timp împânzită de o privelişte urbană cu zgârie nori care îţi taie respiraţia, în Londra, ceaiul de la ora 17:00 are o altă aromă, pe care trebuie să o guşti! Ai de ales din mii de restaurante, baruri, dar numai după ce ai obosit să cutreieri străzile pline de teatre, evenimente de anvergură la orice oră şi bineînţeles, recomandările obişnuite, de la Palate, până la „turnuri renumite cu ceas pe nume Ben”.

 

viena

Viena

Cu cât mai mult timp petreci aici, cu atât mai mult timp îţi vei dori să rămâi. Viena te cucereşte imediat ce aterizezi. Un truc pe care îl folosesc unii călători familiarizaţi deja cu acest loc este să îşi cumpere din timp un bilet de avion într-o zi de marţi, fie la plecare, fie retur – pentru a economisi. Aici, nu prea contează cât stai: două săptămâni sau două zile, nu o să vezi oricum niciodată aceleaşi locuri. Totul pare că se schimbă, renaşte şi oferă noi privelişti de admirat şi cafele de gustat. Numit unul dintre cele mai bogate oraşe ale Europei, Viena îţi pune la dispoziţie tot ce cauţi, într-o Capitală compactă, curată şi culturală – excepţională în sezonul de toamnă.

 

roma

Roma

Pulsul Italiei bate un pic mai temperat şi cuminte după puzderia de turişti care l-a agitat o vară întreagă. Aici totul îşi schimbă gustul începând cu a doua jumătate a lui septembrie, chiar şi clima, care devină mai blândă pentru turiştii scandinavi, iar sezonul, mai accesibil pentru cei din est, cu zboruri mai ieftine şi o vacanţă low cost garantată! Roma promite să te cucerească întotdeuna cu bucătăria tradiţională, poate cea mai gustoasă din lume, pieţe şi situri arheologice păstrate aproape intacte de peste două mii de ani, cele mai prestigioase galerii de artă din lume şi… o pizza cum nu mai găseşti nicăieri!

Comentarii