SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Folosesc degetele oamenilor decedaţi, pentru a debloca telefoanele mobile securizate cu amprentă

27 martie, 2018 Autor: Natalia Acciu Sursa: canal3.md Foto: canal3.md

DIVERSEUnele acţiuni întreprinse de forţele de ordine ale Statelor Unite generează valuri de reacţii controversate. Asta după ce, în presă, au apărut informaţii precum că acestea folosesc degetele oamenilor decedaţi, pentru a debloca telefoanele mobile securizate cu amprentă. Se pare că oamenii legii au fost "turnaţi" de surse din interior, care precizează că metoda chiar funcţionează.

Oamenii legii folosesc informaţiile din telefoane pentru a acumula probe, spre exemplu, în cazul unei supradoze. În telefoanele celor decedaţi, anchetatorii caută indicii despre furnizorii de droguri. În trecut, astfel de experimente nu luau foc, pentru că degetele omului mort nu puteau debloca un smartphone.

Pentru ca senzorul de amprentă să funcţioneze erau necesare anumite semne de viaţă, cum ar fi căldura corpului uman. Se pare, însă, că această problemă a fost rezolvată, iar după ce deblochează smartphone-ul, poliţiştii îl ţin deschis pentru a extrage din el datele.

Procedura este una controversată şi ridică probleme de etică. S-ar putea, însă, ca, în viitor, autorităţile să treacă şi peste Face ID. Apple, un înverşunat apărătot al datelor personale, ar putea să reacţioneze.

Este cunoscut deja faptul că, în anul 2016, când FBI a cerut companiei să deblocheze un iPhone ce aparţinea unuia dintre teroriştii care au săvârşit atacul din San Bernardino, California, compania a declarat oficial că este greşit ca autorităţile să ceară producătorului să spargă propriul sistem de securitate.

Comentarii