SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Fond de ten vs pudră: ce alegeți?

7 aprilie, 2015 Autor: Daniela Timofti Foto: unica.ro


În ultimul secol, datorită noilor produse de make up, orice femeie poate să își acopere cu ușurință imperfecțiunile tenului. Acestea au la îndemână fondul de ten sau pudra, însă trebuie să fie foarte atente ce produse aplică și cum obțin efectul dorit.

 

Specialiștii afirmă că fondul de ten este compus din ulei, pudră și apă, însă pentru fiecare fond aceste ingrediente sunt folosite în cantități variabile. Pentru persoanele care au acnee este recomandat un fond de ten cu o concentrație cât mai mare de pudră și mai mică de ulei și apă.

Este recomandat ca persoanele care se machiază și demachiază foarte des să folosească un fond de ten fluid, iar persoanele care se confruntă cu ridurile, un fond de ten are conține multă cremă.

Specialiștii în make up afirmă că machiajul de zi nu afectează tenul, asta doar dacă folosiți un fond de ten potrivit. Pentru tenul uscat este recomandat să apelați la un fond cu emolienți, iar pentru ten gras la fonduri de ten ce conțin acid salicilic.

În ultimul timp, apar tot mai multe companii producătoare de fonduri de ten rezistente la apă, dar și la transpirație. Acestea, pe lângă ingredientele menționate, mai conțin gumă arabică (o secreție a unor specii de salcâm) care are rolul de a prelungi durata de aderență. Aceste fonduri de ten au proprietatea de a ascunde imperfecțiunile, ba mai mult, oferă posibilitate pielii să respire.

Pudra este folosită pentru a schimba culoarea tenului, dar și pentru a acoperi imperfecțiunile. Pudra însă este recomandată seara, deoarece ziua este vizibilă, iar tenul nu va arăta natural.

Dezavantajul acestor produse constă în faptul că, dacă le veți folosi des, riscați ca tenul dvs. să aibă un aspect tern, dar și să vă apară puncte negre.

O greșeală majoră constă în aplicarea acestor produse direct pe piele, fără a folosi o bază de machiaj sau o cremă hidratantă. Acest lucru duce la îmbătrânirea pielii și la apariția acneei. Un alt sfat pe care ar trebuie să-l știe orice femeie este că nu trebuie de aplicat un fond rezistent pe toată durata zilei, dar de mai multe ori un fond de ten care rezistă până la trei ore, astfel acesta oferă posibilitate pielii să respire.

Maku up artistul starurilor din Moldova, Luiza Dokien, a spus pentru Promotime că fondul de ten face ca machiajul să fie impecabil, totodată protejează pielea de poluare, praf sau vânt. ,,Pudra are puterea de a împiedica impuritățile ce se află în aer să adere la tenul nostru. Este recomandat să fie folosită în combinație cu fondul de ten, însă cu grijă, ca tenul să nu fie prea lucios!”

 

Comentarii