SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Ford oferă şoferilor britanici cash pentru a renunţa la vehiculele diesel poluante

22 august, 2017 Autor: Alexandru Rufanda Sursa: incont.stirileprotv.ro

AUTOFord Motor va oferi şoferilor britanici sume în numerar pentru a renunţa la vehiculele diesel poluante în schimbul unor modele mai noi, ţinta companiei fiind circa 15 milioane de automobile şi furgonete, relatează Bloomberg, preluat de News.ro.

În perioada 1 septembrie-31 decembrie, Ford va oferi şoferilor până la 4.000 de lire sterline (5.200 dolari) pentru automobile şi 7.000 de lire pentru furgonete, dacă vor înlocui vehiculele cu o vechime de cel puţin opt ani cu modele mai noi, a anunţat marţi producătorul auto american.

Ford şi alţi producători auto acordă deja stimulente automobiliştilor germani pentru a înlocui cele mai poluante maşini, încercând să rezolve problema poluării provocată de o lacună a standardelor europene pentru vehicule, care permite ca nivelul dioxidului de nitrogen din aer să crească, iar cel al emisiilor de dioxid de carbon să fie mai mic.

Volkswagen a demarat, în Germania, un program asemănător, prin care oferă clienților săi discounturi de până la 10.000 de euro, dacă aceștia sunt de acord să renunțe la mașina lor diesel veche, pentru a cumpăra una nouă.

Comentarii