SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Fostul consilier PDM, care a lovit mortal un copil de şapte ani, condamnat cu suspendare

23 aprilie, 2018 Autor: Gabriela Grițco

SOCIALFostul consilier PDM, Iurie Groza, din satul Corjeuți, care la 25 februarie a lovit mortal cu maşina un minor de 7 ani în localitatea sa de baştină, a fost condamnat la 3 ani și 2 luni de închisoare, cu suspendare. Alesul local a fost eliberat din arest preventiv chiar din sala de judecată.

Sentința a fost pronunțată acum câteva zile de Judecătoria Edineţ, sediul Briceni, însă procurorii o consideră prea blândă și au atacat-o la Curtea de Apel Bălți.

Acuzatorii consideră verdictul prea blând și anunță că au contestat la Curtea de Apel Bălţi sentinţa primei instanţe, „pe care o consideră ilegală şi insistă pe condamnarea inculpatului la o pedeapsă reală cu închisoare”, scrie într-un comunicat al Procuraturii Generale.

Prin aceeași sentință, consilierul a fost privat de dreptul de a conduce mijloacele de transport pe un termen de patru ani. Rezultatele testării alcoolscopice au arătat că în momentul accidentului inculpatul avea o concentrație de alcool în aerul expirat de 0,86 mg/l, iar în sânge concentraţia de alcool indica 2,40 g/l, ceea ce înseamnă de opt ori mai mult decât norma admisibilă.

În urma tragediei, liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, a declarat în cadrul unui briefing de presă că Iurie Groza va fi exclus din partid.

Amintim că tragedia a avut loc pe 25 februarie 2018, pe strada centrală din satul Corjeuţi, raionul Briceni. Procurorii au stabilit că alesul local din localitatea respectivă, se afla în stare avansată de ebrietate la volanul propriului automobil când a virat pe acostament, spulberând un copil de 7 ani care mergea alături de mama sa. Impactul a fost atât de violent, încât minorul a decedat pe loc. Consilierul şi-a continuat drumul, deplasându-se la domiciliul său, unde şi-a parcat maşina, după care s-a culcat. La scurt timp însă acesta a fost reţinut, iar la demersul procurorilor – plasat în arest preventiv. Groza s-a aflat în arest până când a fost citită sentința.

Comentarii