SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Frumuseţea la ore fixe. Ritualurile de înfrumuseţare potrivit bioritmului

15 aprilie, 2015 Autor: Laura Grigore Foto: skinrevives.net


Frumuseţea necesită sacrificii, dar această frază nu mai este actuală, pentru că oamenii de ştiinţă spun că frumuseţea necesită disciplină şi îngrijire, potrivit bioritmului uman. Dacă în urmă cu o jumătate de deceniu, abia se auzea de această tendinţă, atunci în prezent, savanţii au făcut şi un grafic cum ar trebui în mod corect să avem grijă de frumuseţea noastră.

 

  • Proceduri matinale

Duşuri de contrast

Potrivit bioritmului, momentul ideal pentru a ne delecta de puterea apei este de la ora patru la şase dimineaţa. Dacă în acest interval de timp dormiţi şi vedeţi vise colorate, asta nu înseamnă că şi corpul dumneavoastră este inactiv. Cu apariţia primelor raze de soare, în organism începe să apară cortizolul, hormonul responsabil de activitatea şi dinamismul uman. De aceea, este perfect atunci când ne tezim în zorii zilei şi începem ziua cu un duş cald, apoi unul rece. Dacă dorinţa este mare, ne putem activa şi resursele interioare, în timpul duşului, folosim un scrub răcoritor, fie de cafea sau mentă.

Ne îngrijim pielea

Ora zece fix, este timpul ideal de a ne îngriji pielea cu produse cosmetice. La această oră, pielea asimilează cu uşurinţă toate substanţele active din produsele cosmetice. Este timpul ideal de a îmbogăţi pielea cu vitamine şi microelemente. Un component obligatoriu pe care trebuie să-l conţină produsele de îngrijire este SPF-ul şi antioxidanţi care încetinesc procesul de îmbătrânire.

Machiajul de durată

Specialiştii în frumuseţe spun că nu trebuie să avem mari cunoştinţe în domeniul make-up-ului ca să facem un machiaj rezistent. Secretul se ascunde în ora la care-l facem. Potrivit lor, cel mai bun timp de a ne accentua frumuseţea este între ora 10 şi 11 şi asta pentru că atunci glandele sebacee nu produc atât de  mult sebum.

 

  • Proceduri de zi

Îngrijim părul

Creşterea şi căderea părului este direct proporţională cu bioritmul propriului nostru organism. Adevărul este că hormonul responsabil de pierderea firelor de păr este foarte activ până la ora 17. Important este să nu ne lăsăm pradă, dar să începem o luptă serioasă împotriva lui, anume în acest interval de timp. În prezent există o mulţime de produse de îngrijire care pot fi aplicate cu uşurinţă chiar şi la serviciu. Un tub purtat în geantă pe care-l folosim până la ora 17 poate face minuni.

Ne sculptăm corpul la sală

De la 15 la 17 din organismul nostru ies toate toxinele. Din acest motiv, dacă vă programaţi antrenamente la sală, faceţi un serviciu enorm muşchilor dumneavoastră. În acest intreval de timp, corpul asimilează mai uşor oxigenul și efortul fizic nu va mai fi atât de istovitor. Mai mult ca atât, grăsimile se ard mult mai rapid şi mai eficient.

 

  • Procedurile de seară

Proceduri cosmetologice

De la 17 la 20 sunt binevenite toate procedurile cosmetologice. Dacă vă doriţi să scăpaţi de riduri, sau cel puţin să le estompaţi, faceţi măşti cu colagen. Faţa dumneavoastră vă va mulţumi, iar drept răsplată va deveni mai frumoasă şi mai puţin ridată.

Scăpăm de părul nedorit

Odată cu venirea serii scade şi nivelul de percepere a durerii. Dacă aveţi planificate proceduri cosmetologice mai puţin plăcute, cel mai indicat ar fi să le faceţi între orele 17 şi 20. Aşa că aveţi undă verde la epilare, fie cu ceară fie cu aparatul electric. Totul o să treacă cu brio şi, în plus, o să aibă un efect de durată.

Scăpăm de celulită

Aspectul neplăcut al cojii de portocală poate fi înlăturat după ora 20:00. Deci, înarmați-vă cu răbdare şi timp. Lupta cu celulita începe seara târziu, iar ca armă puteţi încerca masajul cu miere și împachetările cu noroi. Dar cea mai bună metodă este să vă adresaţi cosmetologului.

Fiţi frumoase şi încercaţi să vă îngrijiţi potrivit bioritmului!

 

 

Comentarii