SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Fundaţia „Donează pentru copii”- locul unde se educă valori!

24 aprilie, 2018 Autor: Gabriela Grițco

SOCIALEducaţia non-formală este cea mai nouă abordare a învăţării prin activităţi plăcute şi motivante, tehnica pe care o utilizează şi Fundaţia pentru copii din comuna Băcioi, care, săptămânal, organizează ateliere de creaţie pentru copiii din localitate.

Cel mai bun lucru pe care poţi să i-l oferi unui copil este timpul tău. Timp îmbinat cu grijă, atenţie, multă iubire, căldură, dar şi câteva creioane colorate, nişte hârtii, o acuarelă şi alte materiale didactice. Aşa cum se întâmplă în incinta Şcolii de Valori, proiect marca Fundaţia „Donează pentru copii” din comuna Băcioi, unde fiecare activitate devine o adevarată terapie pentru suflet pentru copiii ce păşesc acest prag.

Şcoala de Valori oferă oportunitatea copiilor de a se dezvolta multilateral, de a interacţiona şi, pur şi simplu, de a petrece timpul util. De la tehnica decupajului, pictură şi reciclarea creativă, până la şah, croitorie şi prelucrarea artistică a lemnuluiToate aceste tehnici dezvoltă memoria copilului, gândirea logică, creativitatea, îi învaţă să lucreze ordonat şi să respecte normele necesare fiecărei tehnici.

Ultimul atelier de creaţie la care am participat şi eu, a fost atelierul de prelucrare artistică a lemnului. Aici am cunoscut cei mai harnici şi îndemânatici copii şi tineri, care în pofida vârstei, reuşesc să creeze adevărate opere de artă şi pot face concurenţă meşterilor tâmplari.

De exemplu lui Vasile Maximciuc i se spune fratele mai mare. Acesta visează la meseria de tâmplar, de aceea tânărul a venit cu iniţiativa de a organiza şi coordona un atelier de prelucrare a lemnului în incinta Şcolii de Valori.

Fotografia postată de Fundatia Doneaza Pentru COPII.

Astfel, micilor tâmplari le sunt puse la dispoziţie materialele şi instrumentele necesare, iar măsurile de protecţie sunt cunoscute încă de la prima lecţie şi respectate ori de câte ori vin la atelier.

Şcoala de Valori este o Casă la propriu şi la figurat, unde se întâmplă minuni. La prima vizită păşesc pragul copii neîncrezuţi în sine şi în puterile lor, ca mai apoi să devină tineri încrezători şi devoltaţi multilateral. Şcoala de Valori este un proiect marca Fundaţiei „Donează pentru copii” din comuna Băcioi, care activează din donaţiile oamenilor şi are la bază mai mulţi voluntari.

Fotografia postată de Fundatia Doneaza Pentru COPII.

Fundația „Donează Pentru Copii” este o organizație non-guvernamentală ce își desfășoară activitatea în comuna Băcioi. Organizaţia își propune ECHITATE ÎN EDUCAȚIE nonformală, susținând copiii din familiile social vulnerabile şi cu dizabilități, prin crearea condițiilor optimale pentru ca copii din localitate să aibă acces la educaţie non-formală de calitate la ei acasă. Fundaţia are activităţi pentru copii din toate păturile sociale, în 2018, în special, doreşte să susţină copii din familiile sociale şi cu dizabilităţi prin proiectul „Abilitate prin artă”.
Pentru donaţii, expediați un SMS cu numărul 961 la numărul scurt 1555 (Abonații Moldcell, Unite). *Suma unei donații este de 24 de lei.

Sau direct de pe card pe site-ul https://guvern24.md/projects/atelierul-de-pictura-2/

Comentarii