SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Gala Premiilor Naționale pentru Tineret, ediția 2016

24 noiembrie, 2016 Autor: Dan Maxim Sursa: mts.gov.md
cover

CULTURA



Joi, pe 17 noiembrie 2016, în incinta hotelului Radisson Blu a avut loc Gala decernării Premiilor pentru Tineret 2016. În cadrul acestui eveniment 6 tineri s-au ales cu Premiul Național pentru Tineret.

Conform Ministerului Tineretului și Sportului din Republica Moldova: „au fost premiaţi tinerii cu potenţial înalt de dezvoltare care s-au evidenţiat în mod deosebit în domeniul ştiinţei şi tehnicii, literaturii şi artei, precum şi activismului civic pe parcursul anului.” Scopul evenimentului a fost încurajarea participării tinerilor în viaţa socială, economică, culturală şi politică a ţării.

5

„Premiul Național pentru Tineret, dincolo de momentul unic și deosebit pe care mi l-a dăruit, având ca simbol Trofeul cu Aripi de Aur, prezintă pentru mine o revenire acasă mult-râvnită. Mă bucur să revăd oameni cu sufletul profund și adevărat.” ne-a scris într-o expunere succintă, Cristina Popescu, tânăra care obţinut trofeul în domeniul cultural-artistic.

1 3

„Premiul mă îndeamnă să cred că nu există un început în drumul creației. Totul e o continuitate care mă face să caut și mai departe esențe, mistere, taine de cuvinte pe care să le pot desluși la rându-mi cititorului iubitor de poezie. Iar poezia este cărarea însăși care ne poate însoți spre noi culmi dacă credem cu adevărat în ea și în tainele ei încă nepătrunse.” a mai adăugat ea.

La ceremonie a participat Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, Ministrul Tineretului şi Sportului, Victor Zubcu, Viceministrul Tineretului şi Sportului, Pavel Ianeţ  şi alţi oficiali.

Comentarii