SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Galina şi Dănuţ continuă lupta

26 martie, 2015 Autor: Laura Grigore Foto: arhivă personală
10351105_735088266610917_5310565240589652236_n


Galina şi Dănuţ au revenit acasă emoţionaţi, fericiţi şi plini de speranţă. Medicii din Turcia i-au promis mamei că îngeraşul ei mic o să meargă şi asta se va întâmpla foarte curând. Peste câteva zile, Dănuţ şi bunica o să se întoarcă la clinica din străinătate pentru a începe tratamentul.

 

Cel mic urmează să facă un tratament chinuitor, dar eficient, prin care i se vor dezvolta muşchii corpului şi-l va face să meargă. Timp de o lună, trei ore pe zi, Dănuţ va fi tratat cu ajutorul unui aparat ultra-performant. Galina spune că îi este milă de durerea prin care va trece copilul, dar ştie că o să fie rezultate. Drept dovadă este faptul că cel mic, după câteva şedinţe pe care le-au făcut în Turcia, deja poate s-o îmbrăţişeze pe mama şi bunica.

Medicii din străinătate i-au spus Galinei că problemele pe care le are Dănuţ sunt rezultatul tratamentului incorect administrat de medicii din Republica Moldova. Deşi mama nu intenţioneze să se judece acum cu personalul medical care a făcut experimente pe copil, ea susţine că o să vină o zi, atunci când Dănuţ o să fie bine, şi ea o să obţină dreptatea. Şi asta o va face nu pentru ea, ci pentru a salva alţi copii de incompetenţa unor medici.

Deşi acum familia este fericită şi plină de speranţe, medicii i-au dat şi o veste mai puţin bună – din punct de vedere intelectual, aceştea n-au cu ce să-l ajute. Copilul se poate dezvolta doar cu ajutorul pedagogilor specializaţi şi cu foarte mari eforturi. Ca să facă acest lucru posibil, Galina a decis să deschidă la ţară o mini-grădiniţă. Aceasta îl va ajuta pe Dănuţ să socializeze mai rapid cu alţi copii, iar ca acest lucru să fie mai eficient, Galina o să angajeze specialişti calificaţi, atât psihopedagogi, cât şi educatori.

Tratamentul adevărat abia începe, acesta va fi destul de costisitor și necesită multe investiţii, răbdare şi timp. Doar pentru cursul de reabilitare, care urmează să-l facă timp de o lună, Galina a achitat suma de 7 500 USD, iar chiria în Turcia costă o mie cinci sute de euro. Galina şi Dănuţ au nevoie în continuare de ajutorul nostru.

 

Comentarii