SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Germania este ţara-lider în mărirea penisurilor

1 septembrie, 2014 Autor: Silvia Petrov Sursa: www.theguardian.com


Dacă până acum, vedeta clinicilor de chirurgie plastică erau intervenţiile de mărire a sânilor, se pare că bărbații vor să le-o ia înainte femeilor, apelând la bisturiu pentru a-și mări penisul.

Cu ani buni în urmă felul în care arătau părțile intime ale fiecăruia dintre noi era un subiect tabu. Astăzi tot mai mulți recurg la intervenții chirurgicale de modificare a zonei intime. O parte din ei sunt gata să dea bani grei pentru a scăpa de complexe. Astfel, una din cinci operaţii plastice din lume are loc în Germania.

Tendința de mărire a penisului a fost observată din nou în 2011. Președintele Asociației Germane de Chirurgie Plastică spune că operația de mărire a penisului a fost a șaptea cea mai populară operație estetică pentru bărbați.

Conform SocietățiiInternaționale de Chirurgie Plastică (ISAPS),  2,786 operații plastice de alungire a penisului au avut loc în Germania. Imaginați-vă, 8 din fiecare 100 de mii de bărbați adulți recurg la această intervenție.

Nici Venezuela nu stă departe de Germania. Acolo 4 din 100 de mii de bărbați adulți și-au mărit penisul prin operație.

Este important să subliniem că cifrele nu sunt calculate în funcție de naționalitatea pacientului, ci de numărul de pacienți din întreaga lume, care și-au mărit penisul în Germania. Altfel spus, Germania este țara Nr.1 unde se fac operații estetice de mărire a penisului. Centrul german de Urologie și Faloplastie susține că a efectuat peste 6.000 de extinderi ale penisului.

Această intervenție presupune două tehnici – una pentru alungire (3-6 cm) și alta pentru îngroșare (2-3 cm). Tehnica de alungire constă în eliberarea ligamentelor de susținere a penisului în poziția sa normală, de la nivelul osului pubian. Tehnica de îngroșare are la bază injectarea de grăsime proprie, prelevată dintr-o altă parte a corpului pacientului, cu scopul de a mări circumferința acestuia. Costul unei astfel de operațiii este de 9.600 de euro (în preț intră materialele și costurile auxiliare).

În România de exemplu, o operație de alungire și îngroșare a penisului costă în jur de 1.200 de euro. Realizate separat, acestea costă în jur 800 – 900 de euro fiecare.

 

Un penis mai mare nu garantează, însă, o viață sexuală mai bună! spun speciliştii în chirurgie plastică.

 

Deşi intrevenţiile de mărire a penisului au luat amploare în ultimii ani, operaţiile de mărire a sânilor rămân a fi cele mai populare intervenții chirurgicală la nivel mondial.

Celelalte proceduri estetice care sunt efectuate foarte des sunt:

Liposucția (1,6 mln. de intrevenţii la nivel mondial) – când grăsimea este eliminată din organism.

Chirurgia pleoapelor (1,4 mln. de intrevenţii la nivel mondial) – îndepărtarea grăsimii sau pielii din jurul ochilor.

Lipostructura (1mln. de intrevenţii la nivel mondial) – înlăturarea grăsimii excedentare din anumite zone ale corpului și utilizarea ulterioară a acesteia ca țesut de „umplere” în părțile prea plate.

În total, în 2013 au fost efectiuate 11.6 mln. de operații estetice în toată lumea.

 

 

Comentarii