SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Germanii de la Lidl ar urma să se lanseze pe piața din Moldova în primul trimestru din 2018

6 noiembrie, 2017 Autor: Mihaela Sorocean Sursa: tv8.md Foto: lidl.com

SOCIALLanțul de supermarkete Lidl ar urma intra pe piața moldovenească în curând. Astfel, deja în primul trimestru al anului 2018, la Chișinău este planificată deschiderea primului magazin al rețelei germane Lidl, scrie Actualitati.md.

Potrivit unui om de afaceri, care este inclus în procesul de negociere, acum se discută posibilitatea de a cumpăra lanțul de supermarkete Linella.

În Moldova sunt șapte mari lanțuri de magazine pe piața de comerț cu amănuntul: Unimarket (42 de magazine), Linella (39 de magazine), Fidesco (17 supermarketuri), Nr.1 (nouă supermarketuri și un hypermarket), IMC-Market (zece magazine), Green-Hiills (12 supermarketuri). Pe piață se regăsește și un hipermarket al brandului ucrainean Velmart (rețelele Green-Hills și Velmart aparțin Vistarcom).

Lidl este o companie germană cu prezență globală și cu o istorie de aproape 90 de ani. Evoluția companiei este marcată de o expansiune rapidă pe întreg teritoriul Europei în ultimele decenii, iar din anul 2017 și pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

Activând în 30 de țări din lume, cu mai mult de 215.000 de angajați, acesta se numără printre primii 10 comercianți de produse alimentare la nivel mondial. Lidl este unul dintre cele mai mari lanțuri de magazine din Europa, cu peste 100 de centre logistice, care asigură aprovizionarea pentru aproximativ 10.000 de magazine.

Primul magazin Lidl a fost deschis în 1973, în orașul german Ludwigshafen. Dacă în anii ’80 expansiunea a avut loc în Germania, în anii ’90 compania a cunoscut o expansiune rapidă la nivel european, Lidl devenind unul dintre cele mai mari lanțuri de magazine de tip discount din Europa.

Comentarii