SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Gestul obscen care poate salva vieți

3 octombrie, 2014 Autor: Ana Creascov Foto: lifenews.ru


Dacă vara ar fi fost mai lungă, probabil, lumea ar fi continuat să-și toarne găleți cu apă în cap, dar așa, cum temperatura nu ne mai permite, s-a găsit o nouă provocare – Feeling Nuts.

Actorul australian, Hugh Jackman, a dat start unei noi provocări după ce a postat pe pagina sa de Twitter o imagine în care el și prietenii săi își strâng testiculele în mâna dreapta, iar pe cea stângă o țin ridicată. Acesta gest, considerat în alte împrejurări ca fiind obscen, este, de fapt, un mesaj către bărbați să nu uite să-și verifice starea sănătății testiculelor, dar și către cercetătorii care se ocupă cu elaborarea tratamentului pentru acest tip de cancer.

Această boală este întâlnită tot mai des la bărbații cu vârsta cuprinsă între 20 și 35 de ani și se explică prin apariția unor celule anormale în zona genitală masculină. Cert este, că acest tip de cancer este tratabil, dar trebuie depistat la timp pentru a-l înlătura cu succes.

Asemeni provocării virale Ice Bucket Challenge, participanții la Feeling Nuts au voie să facă 3 nominalizări, iar cei provocați continuă campania. Deosebirea, însă, constă în lipsa donațiilor, Feeling Nuts având 2 obiective pe care le urmărește: să facă bărbații conștienți de pericolul acestei boli și să educe, atât a bărbații, cât și femeile în ceea ce privește modul de verificare a cancerului testicular.

Campania a luat amploare, iar pozele cu masculii ce-și „protejează” bogăția apar tot mai des. Printre aceștia se numără actorul Johnny Depp, fotograful Nigel Barker, renumitul bucătar Jamie Oliver, și multe alte celebrități.

 

Comentarii