SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Glen Sparks, specialist în comunicare: „Facebook forţează oamenii să nu-i asculte pe ceilalţi”

6 martie, 2017 Autor: Dan Maxim Sursa: agora.md Foto: http://static.leonardo.it
glen-sparks--specialist-in-comunicare-facebook-forteaza-oamenii-sa-nu-i-asculte-pe-ceilalti-29040

SOCIAL„Modul în care este construit şi felul în care funcţionează Facebook-ul transformă această reţea de socializare într-un loc în care oamenii sunt încurajaţi să aibă dispute şi să sufere adevărate traume la nivel emoţional.” De această părere este profesorul Glenn Sparks de la Universitatea Purdue, scrie mediafax.ro.

Potrivit profesorului Glen Sparks, specialist în comunicare, Facebook-ul este o adevărată capcană. Acest site îi forţează pe oameni să vorbească fără grijă şi să nu-i asculte şi pe ceilalţi. De asemenea, din cauza faptului că persoanele care folosesc această reţea de socializare au atât de mulţi „prieteni”, conduce la certuri frecvente, care pot duce la adevărate traume emoţionale.

Toate acestea se întâmplă din cauza faptului că site-ul nu permite oamenilor să îşi exprime sentimentele şi crezurile politice sau cele referitoare la alte subiecte sensibile în mod corespunzător şi, inevitabil, aceste lucruri se tranformă în dispute.

„În timpul comunicării faţă în faţă tu îţi poţi exprima credinţele politice direct. Porţi o conversaţie. Facebook-ul nu este o platformă capabilă să găzduiască un dialog normal şi nu este un loc în care oamenii se ascultă unii pe alţii. Textul publicat pe Facebook este un mediu impropriu pentru exprimarea sentimentelor, lucru cheie pentru o conversaţie normală. Lipsa emoţiei din exprimarea noastră în social media conduce la apariţia unui act de comunicare marcat de critici şi răutăţi”, afirmă profesorul.

Comentarii