SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Ema Stoican îți recomandă să vizitezi Grecia – (VIDEO)

2 noiembrie, 2015 Autor: Lucia Cujbă
ATT_1444117865838_FB_IMG_1444117652006


Cei care vor să se bucure de peisaje spectaculoase, de marea azurie și de comunicare, la un pahar de vorbă, prin taverne trebuie neapărat să viziteze Grecia. Recomandările vin din partea tinerei soliste de la București Ema Stoican. Ea a fost de curând „în țara eroilor și a zeilor” și a ținut să ne împărtășească impresiile sale de călătorie. Interpreta susține că Grecia este destinația ce reușește să încânte turiștii cu panorame de vis și condiții de cazare excelente, fără a atenta prea tare la portmoneu.

De curând, am vizitat Grecia. Sunt o mulțime de lucruri ce mi-au plăcut acolo. Ceea ce m-a impresionat cel mai mult a fost căldura sufletească, amabilitatea, seriozitatea și modul în care am fost întâmpinați și serviți oriunde mergeam. Am avut parte de vreme frumoasă, iar plajele, care nu sunt atât de întinse ca în alte stațiuni din alte țări, sunt foarte curate și îngrijite, la fel și apa.

– Ce bucate tradiționale ai gustat acolo? Care ți-a plăcut în mod special?

– Am mâncat gyros, un fel de supă de pui pe care doar grecii știu să o gătească extrem de delicios. Bineînșeles, am mai gustat și alte feluri de bucate specifice acestei țări. Cel mai mult m-a impresionat Kleftiko. Acest fel de mâncare se pregăteşte cu foarte multă migală. Bine, nici nu e de mirare, pentru că este vorba de carne de miel cu os, marinată în suc de lămâie cu mult usturoi şi gătită apoi la cuptor la foc mic. A fost pur și simplu delicios.

– De ce ai ales anume meleagurile elene drept destinație de vacanță?

– Simplu, pentru că am auzit numai lucruri bune despre Grecia. Am vrut să vad dacă-și merită laudele.

– Ce poți să ne spui referitor la prețuri (la cazare, restaurante, haine, alte forme de agrement)?

– În general, în Grecia, prețurile sunt accesibile. În Paralia Katerini, de exemplu, am întâlnit prețuri bune , chiar foarte bune. Hotelurile sunt curate și personalul foarte amabil. La haine sunt prețuri mai mici față de cele din România, la fel și la mâncare.

 – Ce zone din Grecia ne recomanzi să le vizităm în mod special? 

– Vă recomand să vizitați insula Skyathos. Este minunată și are un peisaj de vis, desprins parcă din povești. Am vizitat portul de acolo, o bisericuță aflată în cel mai înalt punct al insulei și un atelier local. Insula, în sine, minunată:  faimoasele cladiri mici și albe, străduțele rustice…

 

 Ce ar putea să învețe sau să împrumute moldovenii de la greci?

– Având în vedere că și moldovenii sunt oameni calzi și primitori (exact ca românii și grecii) nu prea știu ce ar putea învăța de la ei. Fiecare țară are tradițiile ei. Tocmai acesta este momentul care face diferența și care oferă unicitate fiecărui popor.

Puteți urmări aici cea mai recentă piesă lansată de adolescenta Ema Stoican.

 

Comentarii