SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Harta României desenată în jurul unui cimitir

15 iunie, 2015 Autor: Irina Rogojina


La mai puțin de 50 de metri de la frontiera româno-ucraineană, este localizat Cimitirul Săracilor, simbolul libertății, dar și teritoriul în care au fost îngropați o mulțime de oameni.

În Maramureș, sunt o mai multe cimitire care s-au transformat din locuri nevizitate, în adevărate obiective turistice. Începând de la Cimitirul Vesel, cunoscut prin crucile de culoarea albastru de Săpânța și prin ironia pe alocuri exagerată, până la Cimitirul Săracilor care și acesta are un număr remarcabil de vizitatori.
La 2,5 km distanță de orașul Sighetul Marmației, se află locul care are un trecut terifiant. În urmă cu 65 de ani, acolo au fost îngropate trupurile persoanelor fără adăpost, persoane sărace, o mare parte dintre ele au fost ale celor decedați în închisoarea politică din oraș sau ai marilor politici români. Printre cei îngropați numărându-se omul de stat Iuliu Maniu și istoricul Gheorghe Brătianu.
Specific acestui cimitir este faptul că în jurul său, pe suprafața de 14 mp a fost construită, din brazi, harta României. Acest proiect peisagistic a fost imaginat în 1999 și a fost ridicat pentru celebrarea sacrificiului victimelor îngropate acolo.

 

Comentarii