SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

IA Mania 2018: Află când va avea loc evenimentul și de ce anul acesta va fi o ediție specială

7 februarie, 2018 Autor: Doinița Babalic Sursa: agora.md Foto: agora.md

EVENIMENTEIA Mania ne va bucura în acest an la început de luna iulie. Din nou, ne pregătim să dăm ochii cu tradițiile și obiceiurile neamului nostru. Mai mult, organizatorii au pregătit ceva special pentru noi în acest an.

„Suntem bucuroși să vă anunțăm că susținerea voastră ne dă aripi să pornim o nouă ediție a festivalului IA MANIA!  Festivalul Artelor Născute din Tradiție va avea loc pe 8 iulie la Holercani! Urmează ședințe lungi cu primarii satelor raionului Dubăsari”, au comunicat cei de la KLumea.

Co-fondatoarea KLumea, Nata Albot, a vorbit despre planurile sale pentru noua ediție, care va include câteva evinemente deosebite.

„Vreau mult ca în acest an să avem poate artiști din diasporă; bineînțeles că nu renunțăm la deja tradiționalele Mândria și Cai verzi pe pereți; mi-aș vrea tare mult să fac un concurs de sculptura live la festival; iar proiectul de suflet al acestui an este lansarea de carte”, a spus Nata Albot pentru EA.md.

„Este un proiect UNDP și Uniunea Europeană, pentru a spori măsurile de încredere pe cele două maluri ale Nistrului. E o carte în care ne-am propus să colectăm povești și legende din Holercani și Ternovca. Lucrăm cu un jurnalist din Moldova și unul din Transnistria. Am făcut un concurs pentru ilustratori. S-au înscris peste 60, nici nu știam că avem atâția. Am selectat pe cei mai interesanți și, în curând, vom alege unul cu care vom lucra, să fie o carte modernă, frumoasă, pentru părinți și copii, cu povești care unesc satele de pe Nistru”, a declarat pentru EA.md Nata Albot.

Comentarii