SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Iată cele 7 motive pentru care nu reușiți să eliminați grăsimea de pe abdomen

5 octombrie, 2017 Autor: Mihaela Sorocean Sursa: kilocalorii.ro Foto: kilocalorii.ro

STIL DE VIAȚĂIată cele 7 motive pentru care nu reușiți să eliminați grăsimea de pe abdomen – Poate că v-ați întrebat care sunt greșelile pe care le faceți și de ce nu reușiți să reduceți grăsimea abdominală… De multe ori, facem tot ceea ce ne stă în putință pentru a scăpa de grăsimea încăpățânată: ținem dietă, facem sport, ne odhinim, folosim diverse remedii și, cu toate acestea, grăsimea și kilogramele în plus nu vor să dispară…

Pamela Wartian, autoarea cărții „De ce nu slăbești” afirmă că putem avea mici fluctuații de greutate și că, uneori, eforturile pe care le depunem nu sunt de ajuns. Iată care sunt cele 7 motive pentru care nu reușiți să slăbiți, cu atât mai mult din zona abdominală, potrivit Pamelei Wartian:

1. Nu beți sufiecienta apă.

Consumul de apă este esențial în orice program de slăbit întrucât reduce apetitul, ajutându-ne astfel să mâncăm mai puțin. Totodată, deshidratarea împiedică bună funcţionare a rinichilor astfel că organismul suprasolicită ficatul. Grăsimile consumate rămân stocate în organism în loc să fie procesate şi eliminate.

Un alt lucru important de enţionat este faptul că atunci când consumăm foarte multe fibre, este necesar să creștem și cantitatea de apă consumată. De asemenea, dacă faceți sport, se recomandă să consumați și mai multă apă.

2. Nu consumăm suficiente proteine.

Așa cum arată mai multe studii și cercetări efectuate în ultima perioadă, consumul de proteine contribuie la pierderea în greutate prin prisma faptului că acestea ne oferă rapid o senzație de saţietate mai mare. Asftel, vom mânca mult mai puțin. De asemenea, este foarte important de menționat și faptul că proteinele ajută la păstrarea masei musculare în timp ce pierdem din grăsimea acumulată.

Medicii susțin că organismul nostru metabolizează mai bine proteinele decât glucidele (carbohidrații) sau lipidele (grăsimile). Prin urmare, consumând mai multe proteine vom arde mai multe calorii.

Cantitaea de proteine pe care trebuie să o consumăm zilnic ţine de organismul fiecărei persoane. În cazul femeilor, se recomandă între 50 şi 100 de grame de proteine în fiecare zi. În cazul bărbaților, se recomandă între 75 și 150 de grame de proteine pe zi.

Ouăle, lactatele, carnea și peștele, fasolele și lintea sunt surse excelente de proteine.

3. Vă pretreceti majoritatea timpului pe scaun, în faţa biroului.

Deși v-aţi propus să faceţi sport o oră zilnic și chiar vă țineți de acest lucru, restul timpului vi-l petreceţi aşezaţi pe scaun, la birou. În acest fel, veți avea de pierdut în lupta cu kilogramele în plus. Statul pe scaun pentru mai multe ore la rând împiedică organismul să piardă în greutate întrucât inhibă enzimele cunoscute sub numele de lipaze.

Este recomandat ca, după o oră petrecută pe scaun, să faceți o plimbare scurtă (5-10 minute, în funcție de cum vă permite programul), de preferat în aer liber.

Printre alte modalități de a include mai multă mişcare în programul dvs. se numără mersul pe jos, urcatul scărilor, parcarea mașinii mai departe de destinație și altele.

4. Nu număraţi caloriile.

Este bine să cunoașteți rata dvs. metabolică. O puteţi face cu ajutorul app. kiloCalorii, disponibilă momentan doar pentru telefoanele cu iOS (Apple – iPhone). Aplicația vă permite să introduceţi atât informaţiile dvs. personale (vârstă, ani, sex, greutate, înălțime), cât și nivelul zilnic de activitate. În funcție de aceste date, veți obține numărul de calorii pe care trebuie să le consumați în fiecare zi pentru a slăbi.

Este important să cunoașteți ce şi cât ați consumat în fiecare zi pentru a vă asigura că vă atingeți obiectivele în materie de slăbit. De multe ori, avem impresia că am mâncat puțin. Dar, introducând în jurnal cantitățile consumate din ziua respectivă vom vedea că lucrurile stau puțin altfel…

5. Faceţi sport în mod regulat.

Există multe persoane care, după ce s-au apucat recent de un program de exerciții fizice sau după o oră de efort la sală, consideră că au dreptul de a mânca mai mult. De asemenea, astfel de persoane susțin că se confruntă cu o senzație de foame mai intensă. Se pare că este doar o impresie…

Michele Olson, medic şi specialist în nutriţie la Centrul de Fitness de la Universitatea Auburn din Montgomery, Alabama, Statele Unite, ne confirmă că, atunci când facem sport în mod constant, corpul reține foarte multă apă, care se va vedea imediat pe cântar. Michele Olson ne recomandă, de asemenea, să creştem cantitatea de apă consumată, pentru a împiedica deshidratarea şi pentru a preveni o retenție nedorită de apă.

6. Vă stresați prea mult.

Din cauza stresului, unele persoane simt nevoia de a mânca mai mult. Acest lucru este dat de secreția de cortizol din organism, hormonul stresului. Cortizolul promovează creșterea apetitului astfel că producția neuropeptidei Y din creier crește – această substanţă chimică stimulează pofta de carbohidraţi (glucide).

Din nefericire, chiar şi atunci când evităm să mâncăm, stresul ne împiedică să slăbim. Secreția de cortizol încetineşte metabolismul şi menţine de neclintit procentul de grăsime acumulată în jurul abdomenului.

Relaxaţi-vă, faceți mai des activităţile care vă fac plăcere şi vă destind.

7. Vă cântăriţi prea des.

Dacă urmați toate sfaturile de mai sus, veți observa că va fi mai ușor și că veți începe să pierdeți în greutate. Cu toate acestea, nu vă cântăriţi prea des. Mulţi dintre noi ne dorim rezultate imediate, iar atunci când cântarul nu ne arată scăderea dorită, începem să ne stresăm și să devenim mai vulnerabili în fața abaterilor și tentaților alimentare. Nu uitați nici de cortizol și de cele amintite la punctul anterior.

Este suficient să vă căntâriți o singură dată pe săptămână sau o singură dată la două săptămâni. Alegeți o zi din săptămână în care să vă cântăriți și faceți acest lucru pe stomacul gol.

Comentarii