SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

IATĂ de câte ori pe săptămână ar trebui să faci sex ca să fii fericit

20 noiembrie, 2015 Autor: Nicoletta Marcu Sursa: elle.ro Foto: nydailynews.com
afp-shutterstock


Oamenii sunt convinşi că o relaţie fericită este cea care presupune partide de sex cât mai dese. Cercetătorii tind să contrazică tot ceea ce ne imaginam. Un studiu recent arată că fericirea nu e dată de numărul raporturilor sexuale.

O dată pe săptămână! Aceasta este frecvența partidelor de amor într-o relație perfectă. Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Toronto-Mississauga din Canada arată că cei care se străduiesc să facă sex mai des nu au practic niciun beneficiu în plus. Oamenii de știință au colectat, timp de 14 ani, date de la 2.400 de cupluri căsătorite.

Partenerii au mărturisit faptul că mulțumirea în relația lor a venit abia atunci când partidele de sex regulat s-au limitat la una pe săptămână.

Potrivit lui Amy Muise, psiholog și post-doctorand la Universitatea Toronto-Mississauga, corpurile noastre nu sunt construite astfel încât să facem sex des și, în plus, e mai probabil să ne plictisim de partener dacă întreținem raporturi sexuale foarte des cu el.

Mitul conform căruia sexul este important pentru bărbați este doar un mit, la fel și cel legat de vârstă și de vechimea relației, deoarece femeile, dar și bărbații, la fel ca oamenii mai în vârstă, dar și cei tineri, preferă în mod egal sexul.

Cercetarea mai arata ca o viata sexuala implinita face oamenii mai fericiti decat un salariu mare.

Comentarii