SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Idei pentru a face ordine mult mai repede – (FOTO)

14 martie, 2016 Autor: Nicoletta Marcu Sursa: expunere.com Foto: expunere.com

DIVERSEOrdinea în casă poate fi făcută uşor şi rapid şi cu un efort minim dacă aplicăm nişte soluţii care sunt accesibile în orice gospodărie. Iată aici câteva sfaturi utile pentru a face ordine mult mai rapid.

Cârpă pentru teu

Se întâmplă să te apuci de făcut ordine, dar cârpa de pe teu nu mai este bună de nimic. Pentru a nu pierde timp cu ieşirea la magazin, puteţi folosi în schimb ciorapi pufoşi de care nu ai aveţi nevoie.

Ca robinetul să rămână curat

Pentru ca suprafeţele cromate să rămână curate pentru cât mai mult timp, ştergeţi-le cu hârtie de copt. Veţi observa că ordinea în camera de baie vă va lua mult mai puţin timp.

Curăţarea formelor de copt

Frecaţi forma cu sare, apoi ştergeţi-o cu un şerveţel de hârtie – aluatul va fi foarte uşor de îndepărtat.

Pentru ca aragazul să arate ca nou

Ca să nu vă mai deranjeze urmele şi petele de pe suprafeţele de inox, este suficient să le ştergeţi cu o pânză înmuiată în ulei de măsline, apoi cu una curată.

Cum se spală tigaia arsă

Turnaţi în tigaie apă până se acoperă fundul, adăugaţi 1 cană de oţet şi puneţi pe foc până lichidul începe să fiarbă. Apoi adăugaţi bicarbonat de sodiu, iar când amestecul va începe să se agite, scurgeţi apa. Dacă a mai rămas murdărie, ştergeţi-o atent cu bicarbonat de sodiu.

Ca vesela de sticlă să strălucească

Paharele vor fi curate ideal dacă le veţi spăla în apă cu puţin oţet şi le veţi şterge cu un pic de sare. Lăsaţi vesela să se usuce în mod natural.

Cum se curăţă aparatul de cafea

Turnaţi în aparat apă şi oţet în proporţie de 1:1. Porniţi ciclul de fierbere, iar pe la jumătatea procesului opriţi şi porniţi din nou. După asta porniţi 2 cicluri cu apă curată.

Ca praful să nu se depună pe rafturi

Înmuiaţi cârpa cu care ştergeţi mobila în balsam de rufe. Praful se va depune de două ori mai puţin pe mobilă, iar dvs o veţi şterge de două ori mai rar.

Cum se curăţă fierul de călcat

Puneţi o bucată de hârtie de copt pe o scândură de lemn şi presuraţi-o cu multă sare. Porniţi fierul de călcat, lăsaţi-l să se încălzească, după care treceţi cu fierul peste suprafaţa cu sare timp de 1 minut.

Cum curăţăm ţevile

Amestecaţi apă şi sare în proporţii egale şi turnaţi amestecul în ţeavă, după care adăugaţi şi oţet. După 15 minute turnaţi apă clocotită ca să se curăţe totul.

Înălbirea căzii

Amestecaţi 2 linguri de sodă calcinată şi 2 linguri de bicarbonat de sodiu până obţineţi o masă omogenă. Frecaţi cada umedă cu acest amestec. După 10 minute amestecaţi 50 ml de oţet şi 50 ml de înălbitor de rufe şi aplicaţi amestecul peste primul strat. După 30 de minute clătiţi cada cu multă apă.

Cum se înlătură petele de săpun de pe pereţii cabinei de duş

Pentru a înlătura petele de săpun de pe pereţii cabinei de duş, ştergeţi-i cu un şerveţel umed, apoi cu un burete uscat. La sfârşit clătiţi pereţii cabinei cu apă.

Chiuvetă strălucitoare

Este suficient să ştergeţi suprafaţa chiuvetei cu sare şi lămâie. După curăţire mărunţiţi fin lămâia şi lăsaţi bucăţelele să se scurgă pe ţeavă. Chiuveta va fi curată, iar în bucătărie va fi un miros minunat de prospeţime.

Cum se înlătură mirosul şi se împrospătează canapeaua

Pentru a scăpa de mirosul de câine sau pisică, sau pur şi simplu pentru a împrospăta canapeaua, pulverizați peste ea cu un amestec de 10 picături de ulei esenţial de levănţică sau lămâie, 1 lingură de bicarbonat de sodiu şi 2 pahare de apă caldă.

Comentarii