SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Idei reci pentru zile fierbinți

8 iunie, 2015 Autor: Ana Creascov Sursa: goodfood.ro


Tot ce-i rece este pus la loc de frunte acum, pe vreme călduroasă. Când mergem la picnic, în pădure sau în curte, trebuie să ținem cont de multe lucruri pentru ca micile scăpări organizatorice să nu ne dea odihna peste cap. În acest sens, vă venim în ajutor cu câteva ponturi pentru băuturi și deserturi răcoritoare.

1. Dacă aveți surplus de fructe de pădure, avem o idee originală: turnați iaurt cât cuprinde, adăugați puțină miere și amestecați bine. Congelați, mai apoi, compoziția în formă de acadele. Este o gustare simplă, accesibilă și sănătoasă, numai bună pentru a vă răcori în zilele călduroase. Pentru o variantă fără lactate sau cu mai puține calorii, înlocuiți iaurtul cu suc de fructe.

2. O problemă de care se lovesc nu doar copiii este momentul în care înghețata sau acadeaua începe a se topi și se scurge pe degete, mâini, haine…Pentru a evita această scenă neplăcută, înfigeți pe bățul acestora un coșuleț din hârtie pentru brioșe, astfel sucul se va aduna acolo fără a ne murdări.

3. Din moment ce cuburile de gheață încep a se topi în băutură, aceasta își pierde din gust. Pentru a rămâne la fel de concentrată, turnați în formele pentru gheață băutura pentru care o veți folosi. Un bun exemplu este cel al vinului alb: pregătiți cuburi de gheață din același sortiment de vin apoi adăugați-le în pahar. Astfel băutura va rămâne rece fără a fi diluată.

 

Comentarii