SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Igor Dodon: Cei care vor Unire să-şi pună poftan-n cui. Ideile utopice nu vor trece

22 septembrie, 2017 Autor: Mihaela Sorocean Sursa: adevarul.ro Foto: adevarul.ro

POLITICĂIgor Dodon a transmis un nou mesaj unioniştilor de pe ambele maluri ale Prutului. Şeful statului îi asigură pe aceştia că Unirea nu se va realiza niciodată, iar cei care o vor „să-şi pună pofta-n cui”.

„Nu ne mai ducem noi nici într-un fel de Românie. Eu cred că cetăţenii cunosc care este poziţia mea principială. Noi suntem moldoveni, avem limba noastră moldovenească, avem Istoria Moldovei. Şi niciun fel de Unire, niciun fel de idei utopice pe care le au unii, în Moldova nu vor trece. Noi vom păstra ţara noastră Republica Moldova şi punct. Cei care vor Unire să-şi pună poftan-n cui, nu va fi niciun fel de Unire”, a declarat Igor Dodon joi, 21 septembrie, într-o emisiune la AccentTV.

Preşedintele s-a referit şi sa subiectul privind necesitatea de a înlocui în programa şcolară Istoria Românilor cu Istoria Moldovei. El afirmă că va reuşi să aducă Istoria Moldovei în şcolile moldoveneşti.

„Nici într-un stat nu se învaţă istoria ţării vecine. Da, România e o ţară mare, este vecinul nostru, însă noi avem istoria noastră. România ca stat a apărut în 1859, iar Moldova ca stat a apărut în a doua jumătate a secolului XIV”, a precizat Dodon.

Comentarii