SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Ilinca Avram: ”Fiecare dimineață este un examen”

7 noiembrie, 2014 Autor: Doina Calcea Foto: Dumitru Țurcan Diaga


Cu ea ne trezeam dimineața pe micul ecran, tot cu ea am băut cappuccino în fiecare seară la radio, iar anul asta ne-a surprins lansând două colecții de haine. Colecțiile  „COD 18” si „Stone” sunt creații unicat, din materiale luxoase, iar fiecare piesă vestimentară au denumire exotică de sanscrita și de pietre. Creațiile sale sunt purtate de fasionistele capitalei precum: Olga Percinschi, Olga Diacov și Dianna Rotaru. Acum lucrează într-un proiect american de o producție cinematografică. În interviu vorbește despre:  începuturi, stil, inspirație, colecțiile, televiziune și radio.

 

Despre începuturi. Nu  mă consider designer, pentru a fi un designer, trebuie să ai studii și experiență, nu sunt atât de genială schițând doar. Povestea a început de la mama mea care aducea o mulțime de sariuri din India și mi-am asumat riscul de a le modica.

 

Despre brandul ”Ilinca Avram”. Nu vreau să-mi asum lauri, dar ”Ilinca Avram” este pe cale să devină un brand.

 

Despre Code 18. Colecția de debut „Code 18” a fost prima, am lansat-o mai întâi la București și am ținut totul în taină, până în ziua evenimentului, toată lumea a rămas surprinsă. Atunci am hotărât să lansez și la Chișinău, am fost convinsă de două prietene, datorită lor a avut loc lansarea.

 

Despre feedback. „Code 18” a fost foarte apreciat, acesta este un moft care are o continuitate.

 

Despre colecția „Stone”. Colecția de toamnă are un stil minimalist, predomină stilul anilor 70-80. Rochii de birou care să pună în valoare feminitatea, să arate că o femeie e și puternică, dar și feminină, care emană bunătate și stil. Am abordat acest stil pentru că este mai aproape de ce aș purta eu.

 

Despre elementele de bază a colecție. Sunt folosite materiale ca: tricotajul, flanelă. Predomină culorile: alb, negru, gri, bordo. Sunt linii drepte, fuste genul anilor 60, care îți pun în valoare formele. Fiecare rochie are nume specific, dacă în precedenta colecție erau nume indiene, acum sunt nume de pietre, iar fiecare rochie este unicat.

 

Despre echipa. Suntem o echipă de 4 persoane pline de entuziasm, pline de dorința de a vedea femeia frumoasă și cu dorința de a schimba viziunea femeilor asupra hainelor. Femeia încearcă să se îmbrace comod, în blugi și tricou, și mai simplu este să îmbraci o rochie, fiind o singura piesă vestimentară.

 

Despre showroom. Am un showroom la București, unde am și un birou. La Chișinău  trebuie să fie cineva care să se ocupe, este dificil, ar trebui să fiu mult mai activă aici.

 

Despre greșeli în materie de stil a femeilor. Indiferența de cum arăți și de cum te percep oamenii din jur, de a face viața mai frumoasă celor din jur prin felul în care arăți, dacă tu te simți bine asta se va vedea pe chipul tău și cei din jur nu vor ezita să îți facă un compliment.

 

Despre inspirație. Nu pot să spun că am un model sau reper în lumea modei, că sunt la curent cu toți designerii și sunt atentă la toate săptămânile modei, sunt interesată, dar niciodată nu am fost pasionată de cineva.

 

Despre mama și bunica. Mama mea are un stil aparte, unul non-conformist, este una din pasiunile noastre cum să potrivim ținutele, sunt cele mai frumoase momente împreună, ea e un exemplu pentru mine. Bunica- un alt model, care nu te lasă să ieși din casă nearanjată, chiar dacă locuiește la Edineț și chiar dacă te duci în sat la magazin, trebuie mereu să fii la patru ace.

 

Despre relația dintre ce îi place să poarte și ce creează. Nu am un stil bine definit, sunt mereu diferită și îmi place să experimentez, îmi place să surprind noi stiluri, să combin ținutele. La București am 60 de metri pătrați de haine. Fiecare dimineață este un examen. Stilul nu  e diferit de ceea ce fac, e practic ceea ce fac.

 

Despre cel mai frumos lucru din acest an. Pe plan profesional – lansarea colecției la București și la Chișinău. La București a fost un examen mai mare și am trecut cu brio de momentele dificile.

 

Despre motivul principal pentru care se află acasă. Am avut câteva zile libere și mi s-a făcut dor de casă, prieteni și am venit să-mi vizitez bunica și să văd cu decurg lucrurile cu colecția.

 

Despre televiziune și radio. Atât de tare mi s-a făcut dor de cameră și îmi doresc să revin cât mai curând în televiziune și radio.

 

Despre echilibru.  Nu am o viață atât de ocupată, mă relaxează să privesc un film, să citesc o carte, îmi place să împletesc fulare, să ascult muzică, să merg în locuri frumoase alături de cei dragi.

 

 

Comentarii