SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

În Chișinău și în suburbii vor fi deschise centre de consultare în subiectul Unirii RM cu România

2 aprilie, 2018 Autor: Natalia Acciu Sursa: provincial.md Foto: provincial.md

SOCIALAstăzi a avut loc lansarea consultării publice pe tema Unirii Republicii Moldova cu România, informează Provincial.

Președintele Centrului Social-Politic European, Gheorghe Costandachi, a comunicat mai multe detalii cu privire la consultarea publică.

„Astăzi asistăm la un eveniment de maximă importanță pentru Republica Moldova, pentru societatea noastră. Dăm start unei acțiuni de amploare, deci în ultimele două săptămâni a avut loc informarea societății despre acest eveniment. Astăzi, lansăm consultarea publică cu locuitorii municipiul Chișinău. Nu este nici un secret că societatea este împărțită în două mari tabere, care sunt pro Unirea Republicii Moldova cu România și care sunt contra. Va fi efectuată evaluarea maximă, avem de gând să consultăm până la 100 de mii de persoane, locuitori ai municipiului Chișinău. Această consultație nu are nici un aspect politic, fiind echidistantă, liberă, obiectivă și neutră. Consultarea este organizată de Centrul Social-Politic European, care este o organizație apolitică și ne propunem ca să stabilim numărul exact. Deja a fost dat startul platformei electronice pe site-uldecid.md, avem înregistrate mai multe fraude, ele vor fi publicate. Avem impresia că – atât unioniștii, cât și româno-fobii vor ca această mare lucrare să fie distorsionată. Avem peste 300 de operatori care vor lucra în teritoriu”, a precizat acesta.

Sociologul Alexandru Gamanji a vorbit despre prezența unor experți internaționali în Republica Moldova în privința monitorizării consultației. „Pe lângă această consultare publică, vor fi realizate mai multe focus-grupuri și sondaje de opinie. Alături de noi sunt mai mulți experți cu renume din Franța, SUA, Anglia”, a declarat Gamanji.

De menționat că, în cadrul exercițiului de referendum, în Chișinău, dar și în suburbii vor fi deschise centre de consultare, iar întrebarea consultării va fi una închisă, precodificată, cu două variante posibile de răspuns: ,,DA” sau „NU”.

Comentarii