SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

În ring cu Constantin Bejenaru. Impresii exclusive despre titlul mondial obținut la WBC International – (FOTO)

14 noiembrie, 2016 Autor: Redacţia PROMOTIME Foto: Arhivă personală
13221505_1019351311451681_4345594419097797107_n

EXCLUSIVCarieră începută la Ungheni, în săli de sport modeste, şi continuată în SUA, ridicat pe braţe, sub aplauzele pasionaților de box, dar și ale țării sale natale. Este parcursul pugilistului Constantin Bejenaru, care a demonstrat că se poate să devii campion, să pui la pământ adversari considerați de neînvins, chiar dacă vii dintr-o țară care nu ți-a oferit toate condițiile pentru a te dezvolta. Vă oferim, într-un interviu exclusiv, impresii la cald despre cea mai mare performanță din cariera lui Bejenaru - titlu mondial la WBC International. Totodată, veți afla că și familia sa se mărește, nu doar palmaresul său de premii.

14958478_1347547751936520_2080053396_nConstantin, felicitări pentru cel mai recent premiu obținut. De ce este cel mai important din cariera ta ?

Mulțumesc. Este o performanță foarte importantă pentru mine. Este prima centură obținută la profesioniști. De fapt, sunt două centuri: WBC International și WBC Continental Americas. Am fost în ring cu un boxer albanez, care locuiește de mic în America, Stiven Bujaj. El este de neinvins în cariera de pugilist profesionist, cu 16 meciuri, toate câștigate – 11 dintre ele prin KO. Eu, la fel, cu un palmares de 11 meciuri câștigate. Intriga a fost foarte mare, mai ales că meciul a fost transmis în direct la una dintre cele mai prestigioase televiziuni de show-uri sportive din lume, ShowTime. El era considerat favoritul meciului.

Chiar de la cântarul oficial, Bujaj a încercat să mă intimideze și să mă sperie prin diferite metode, spunându-mi diferite lucruri murdare. La care eu am zâmbit și i-am spus că „o să discutăm în ring”. Acolo, el a boxat foarte murdar, m-a lovit cu cotul, cu capul, ba chiar m-a și mușcat de ureche. Decizia arbitrilor a fost în unanimitate în favoarea mea. Și așa am devenit posesorul celor două centuri.

Ai reprezentat România câțiva ani buni la competițiile internaționale. De ce?

Romania am reprezentat-o la competițiile pentru amatori,  pentru că în Moldova, în perioada anilor 2000, sportul nu era susținut. La orice competiție trebuia să mergi din banii proprii. Era foarte costisitor. La profesioniști poți reprezenta ce țară dorești, chiar și câteva. De aceea, pe echipamentul meu sunt trei steaguri: al Moldovei – țara în care m-am născut și unde am început boxul, al României – țara care m-a susținut și am progresat la nivel mondial, al Americii – țara în care îmi continui cariera de boxer profesionist.

14958427_1347547725269856_1249051748_nCum a apărut pasiunea față de  box? În copilărie erai un bătăuș?

Când eram mic, tatăl meu m-a îndemnat să încep să practic boxul, mai ales pentru că se cunoștea cu antrenorul de la Ungheni. Am început să fac box în orașul Ungheni, după – am absolvit Liceul Sportiv din Chișinău. În 2002 am plecat în România și deja de 4 ani sunt stabilit în SUA. Nu am fost bătăuș. Doar în cazul în care mă agresa cineva.

Cum schimbă boxul adolescenţa unei persoane?

Totul depinde de educația de acasă. Cert este că boxul te face să fii mai calm, mai calculat, mai puternic, mai echilibrat și mai încrezător în sine.

Care a fost primul premiu câştigat?

Primul premiu l-am obținut pe la 12 ani, când am câștigat campionatul orașului Bălți.

Când ești în ring, la ce te gândești?

Când sunt în ring sunt concentrat la ceea ce am de făcut. Nu ai timp de alte gânduri. În box, dacă nu ești atent, încasezi.

Cu boxul ne-am lămurit. Spune-ne despre familia ta.

Sunt căsătorit și am o fetiță de doi ani. Acum soția mea este însărcinată. Așteptăm un băiețel.

unnamed

Comentarii