SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Inițiativă ingenioasă!!! Trenurile din Japonia vor „lătra” de acum înainte pentru a evita accidentele!

19 ianuarie, 2018 Autor: Doinița Babalic Sursa: descopera.ro Foto: google.com

DIVERSEPentru a preveni coliziunea animalelor cu trenul, cercetătorii japonezi au găsit o suloție mai puțin obișnuită, dar eficientă. Aceștea au amplasat pe un tren un difuzor ce latră precum un câine şi emite sunete precum cele ale cerbilor.

Combinaţia de sunete a fost realizată pentru a speria cerbii şi căprioarele aflate pe calea ferată, astfel fiind redus numărul de decese.

Membrii Railway Technical Research Institute (RTRI) susţin că emiterea sunetului de cerb timp de trei secunde va atrage atenţia animalului, iar 20 de secunde de lătrat îl vor speria. Cercetătorii din cadrul RTRI susţin că testele desfăşurate pe timpul nopţii au dus la înjumătăţirea numărului de cerbi morţi de pe calea ferată.

Cerbii sunt atraşi de căile ferate deoarece au nevoie de fier în dieta lor. Aceştia ling pilitura de fier generată de interacţiunea roţilor de tren cu şinele. Nevoia alimentară a animalelor a dus la moartea unui număr mare de cerbi. Anterior, au fost pulverizate fecale de leu pe linii, însă acestea au dispărut după prima ploaie.

Comentarii